Zogović tvrdi da Rudović potkopava svaki dogovor opozicije - Volim Podgoricu

Zogović tvrdi da Rudović potkopava svaki dogovor opozicije 

Po ustaljenom šablonu, na najprizemniji način, Nedjeljko Rudović, ne propušta priliku da potkopa i osujeti mogućnost bilo kakvog dogovora o zajedničkim aktivnostima opozicije, jer je svjestan da je to najbolji model za smjenu aktuelnog režima, poručio je poslabnik DF-a Milun Zogović.

Rudović je juče poručio da nema dogovora sa  DF-om i da ne prihvataju ultimatum sa družinom koja slavni sa Krajišnikom.

Zogovović poručuje da sama pomisao na mogućnost zajedničkog opozicionog djelovanja, zbog straha za sudbinu DPS-a, kod Rudovića pali alarm za destrukciju, a kamo li, kako dodaje, inicijativa DF, koja je u potpunom saglasju sa onim što crnogorski građani očekuju od iskrene i prave opozicije.

“Jer je građanima  bitno da se napokon dodje do formule za razvašćivanje DPS-a, a potpuno periferno koliko će koja partija zakučiti mandata. A da je previše  ‘slučajnosti’ u odgovorima i javnim porukama ovog funkcionera URA-e, najbolje potvrđuju isfrustrirane izjave i juriš u brutalni napad na svaku inicijativu koja je pokrenuta u cilju opozicionog objedinjavanja”, kazao je Zogović.

Poslanik DF-a isiče da Rudović ne kritikuje Tačijeve „čajanke“, ali zato, kako navodi,  ne propušta priliku da plastično demonstrira zabrinjavajući stepen patološke mržnje prema srpskom narodu.

“Očigledno da bi srpsko pitanje u Crnoj Gori , prije riješavao otvaranjem koncentracionih logora, nego na način da Srbi trebaju i moraju imati sva prava kao i drugi građani Crne Gore. I prije nego što je posegao za ideološkim prevaspitavanjem opozicije, urgentno je bilo da za početak prevaspita sebe i da kao u jednoj od najpoznatijih Isusovih priča, vrati se na pravi put i izgubljen nađe se jer, za razliku od zabludjelog sina, njegov  otac nije skrenuo stranputicom nego na pravom putu hrišćanskih vrlina redovno na Cetinju nalaže badnjake sa mitropolitom Amfilohijem, Mandićem i Kneževićem”, dodaje on.

Zogović poručuje da sko je ova izjava Rudovića zaista stav građanskog pokreta URA, nameće se pitanje  ko je zapravo stvarni predsjednik tog pokreta, kada je po riječima poslanika DF-a,  zvanični predsjednik u dosadašnjim javnim istupima slao dijametralno suprotne tonove od jučerašnjih otrovnih strijela Nedjeljka Rudovića.

“I s pravom nas kritikuje pristalice politike DF-a, što Rudoviću i njemu sličnim šaljemo ovako odvažne pozive kojima nisu dorasli, i što zbog višeg cilja vrijeđamo i ljudsko i opoziciono dostojanstvo. Jer dok DF više od godinu njih zove na zajedničke akcije, oni neumorno šprintaju za Duškom Markovićem preklinjući ga, ne bi li ih  uveo još u ovu Vladu, da ‘omunje’ kao u prethodnoj”, kazao je on.

Zogović navodi da bi javnost od njih voljela da čuje i da li je  Marković „Sinđelićev“ premijer i jesu li oni „Sinđelićevi“ poslanici kad već, kako dodaje, tako zdušno navijaju za Katnića u sprdnji zvanoj državni udar.

“Na žalost , ništa iznenadjujuće i ništa slučajno, nego Pajovićevski uobičajeno, po unaprijed zadatim režimskim koordinatama. Ali je iznenađujuće da je rukovodstvu Damokratama i SNP-a  bliži Ranko Krivokapić od DF-a. Provjereno znam da članstvo ovih partija želi blisku saradnju sa pouzdanim i iskrenim saveznikom kakav je DF,  i da ne želi  talačko orobljavanje ideologijom i politikom Ranka Krivokapića! Političku nit koja je u interesu građana morala povezati opoziciju, Df nije ispustio iz ruku, a zašto i od koga je drugi ne smiju prihvatiti trebalo bi oni da objasne građanima”, zaključio je Zogović.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com