GREG POPOVIĆ: ,,Nijesam ja Srbin, ja sam Crnogorac” - Volim Podgoricu

GREG POPOVIĆ: ,,Nijesam ja Srbin, ja sam Crnogorac”

Šira nekošarkaška javnost za Igora Kokoškova je čula prije nešto više od deceniju i po kada je postao prvi neamerički član stručnog štaba jednog NBA tima. Postao je prvi neamerički trener koji je osvojio NBA ligu, pa prvi na Ol-star utakmici, a sa Slovenijom je u septembru došao do titule prvaka Evrope, savladavši u finalu Srbiju u Istanbulu.

Ali iza tog CV-ja, krije se životna priča jednog mladića u uniformi JNA kome se zbog saobraćajne nesreće dok se rušila zemlja, srušio san da postane košarkaš.

U velikom intervjuu za Nedeljnik, Igor Kokoškov, sadašnji trener u Juti, govorio je o svom životu, danima u JNA u vrijeme raspada zemlje, o saobraćajnoj nesreći zbog koje je prekinuo igračku karijeru, o američkom snu, susretima sa najvećim imenima košarke, ali i predsjednikom SAD Džordžom Bušom.

Jedan od tih susreta je bio i sa Gregom Popovićem. Kokoškov je za Nedeljnik ispričao jednu interesantnu anegdotu:

“Radio sam za Larija Brauna, a Popović je bio pomoćnik Braunu. Kvin Snajder, moj sadašnji trener, radio je u San Antoniju. Imamo mnogo zajedničkih prijatelja. Grega sam upoznao 2001. godine, bio sam u Klipersima i igrali smo u ‘Alamo domu’, to je impresivna građevina koja služi i za rodeo. Još je igrao Dejvid Robinson, a Dankan je drugu godinu dominirao u NBA. Poslije utakmice Popović je došao da se javi Alvinu Džentriju, treneru Klipersa. I ja, mlad i lud, priđem Gregu, pozdravimo se, i ja kažem: ‘Vi ste dobar trener zato što ste Srbin.’

A on se onako brecne i kaže: ‘Nijesam ja Srbin, ja sam Crnogorac.’ Kažem ja: ‘Pa dobro, to je isto.’

A on: ‘I nijesam dobar trener, nego imam Tima Dankana u timu.'”, ispričao je Kokoškov.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com