MLADIĆ ,,DIVLJAO” PUTEVIMA: Podgoričanin vozio ,,AUDI” brzinom 200 km/h! - Volim Podgoricu

MLADIĆ ,,DIVLJAO” PUTEVIMA: Podgoričanin vozio ,,AUDI” brzinom 200 km/h!

 

Službenici Uprave policije MUP-a – Grupe policiije za bezbjednost saobraćaja su vršeći redovne kontrole saobraćaja privremeno isključili iz saobraćaja i podnijeli prekršajnu prijavu protiv mladog vozača zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja.

Naime, službenici Grupe za bezbjednost saobraćaja su, 05.12.2017. godine oko 22,10 časova, na magistralnim putem Bar – Podgorica u mjestu Goričani zaustavili putničko motorno vozilo marke “Audi” podgoričkih registarskih oznaka kojim je upravljao D.D. (21) iz Podgorice, zbog prekoračenja brzine. Uređajem za evidentiranje prekršaja u pokretu snimljena je brzina od 200 km/h, gdje je ograničenje 80 km/h, iako je najveća dozvoljena brzina za vozila kojima upravljaju mladi vozači i vozači početnici, ograničena na 70 km/h shodno odredbama člana 37a Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima. Protiv D.D. podnijeta je prekršajna prijava i privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola.

Još jednom napominjemo da sve analize saobraćajnih nezgoda i njihovih posledica ukazuju da je kao uzročnik većine saobraćajnih nezgoda dominantan ljudski faktor, posebno onih sa najtežim posljedicama, pa iz tog razloga ukazujemo na neophodnost poštovanja odredbi Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

 

Upozoravamo sve nesavjesne učesnike u saobraćaju da će pripadnici saobraćajne policije i u narednom periodu nastaviti sa pojačanim aktivnostima, kako bi omogućili veći stepen bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com