OVO SU NAŠI SUGRAĐANI! Ova DJECA žive u NESTVARNIM uslovima, POMOZITE! (FOTO/VIDEO) - Volim Podgoricu

OVO SU NAŠI SUGRAĐANI! Ova DJECA žive u NESTVARNIM uslovima, POMOZITE! (FOTO/VIDEO)

Apel Banke hrane, omogućio je da djeca Burima Bečaja sa Konika dobiju nešto od potrebnih stvari kako bi mogli preživjeti zimu.

Kako je objavljeno na Fejsbuk stranici ove NVO D,,dobili su čarapice, nesto obuće, hrane, ali su još uvijek potrebni manji brojevi obuce 22, 24, 26, 28, jorgani, manje jakne.

Podsjećamo, Burim Bečaj sa porodicom živi na rubu egzistencije u podgoričkom romskom naselju Vrela Ribnička na Koniku blizu deponije. Zimu će, sve su prilike, provesti u trošnoj i hladnoj baraci, uprkos oskudnom grijanju.

Jos jednom apel da pomognemo, da za Burimovu djecu prikupimo : tople jakne, jorgane, duseke,carape, dzepmere… Spavaju na podu, nemaju ni carape na nogama…

Gepostet von Banka Hrane am Dienstag, 5. Dezember 2017

Od 13 djece, tri petomjesečne bebe su skoro bile u bolnici, a alarmantno je da je jednu od tri bebe izujedao pacov u predjelu genitalija.

Druge dvije su bile pod nadzorom ljekara zbog teskih respiratornih infekcija prozrokovanih nehigijenom i izuzetno teškim uslovima života.

Bebe su u međuvremenu zbrinute i nalaze se u jednoj hraniteljskoj porodici.

Porodica Bečaj još uvijek nema nikakvu socijalnu pomoć,osim lične invalidnine koju prima jedno od djece oboljelo od cerebralne paralize

Starija djeca su upisana u skolu, ali zbog velike nemastine i nedostatka odjece i obuce, nisu u mogucnosti da istu pohađaju.

Burim se zato obraća za pomoć preko Banke hrane i moli sve ljude dobre volje da mu pomognu donirajući hranu, sredstva za higijenu, odjeću, obuuću, jorgane i drva.

Burima možete kontaktirati na broj telefona 069 271 812.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com