Mijušković pogođen sa devet metaka, umro 10 minuta nakon rane koja je prostijelila srce - Volim Podgoricu

Mijušković pogođen sa devet metaka, umro 10 minuta nakon rane koja je prostijelila srce

Suđenje Nikšićanima Peku Đikanoviću i Draganu Kontiću, optuženim za ubistvo Dragoljuba Mijuškovića 1. oktobra prošle godine, nastavljeno je juče u podgoričkom Višem sudu davanjem mišljenja vještaka sudske medicine Miodraga Šoća a na osnovu obdukcionog nalaza, u kojem je naveo da je pokojni Mijušković pogođen sa devet projektila, kao i da je izdahnuo za najviše 10 minuta nakon rane koja je prostijelila njegovo srce.

Šoć je pojasnio da su ispaljeni projektili za posljedicu imali sedam strijelnih rana, od čega šest prostrijelnih i jednu ustrijelnu, te dva traga ulegnuća u predjelu čela i desnog ramena, pišu Dnevne novine.

O položaju tijela oštećenog Mijuškovića za vrijeme zadobijanja povreda, vještak Šoć se nije mogao izjasniti, jedino što je obdukcijom utvrđeno jeste da se kretao gornjim dijelom tijela. U vrijeme nanošenja pet rana usta cijevi pištolja nalazila su se sa prednje strane tijela oštećenog Mijuškovića, a kod dvije usta cijevi nalazila su se sa zadnje strane.

Nalazom vještaka balističara Milovana Mihailovića obuhvaćena su dva pištolja marke crvena zastava, iz prvog je ispaljeno pet projektila, a iz drugog četiri, a na osnovu vještačenja nijesu nađene pouzdane karakteristike počinioca.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com