POGLEDAJTE NOVU AKCIJU POLICIJE (VIDEO) - Volim Podgoricu

POGLEDAJTE NOVU AKCIJU POLICIJE (VIDEO)

Podgorička policja zajedno sa kolegama iz Danilovgrada i pripadnicima Posebne jedinice rano jutros obavila je pretres na 10 lokacija u Danilovgradu koje koriste bezbjednosno interesantne osobe.

Kako TV “Vijesti” saznaje  tokom akcije policja je zaplijenila oružje, mucniciju i manju količinu narkotika, a u cilju provjera oduzeto je i nekoliko vozila.

Za sada, dodaje sagovornik TV “Vijesti” uhapšena je jedna osoba – Jovan Kalezić zbog sumnje da je počinio dva krivična djela – “nedozvoljeno držanje oružje” i “neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”.

“Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su, zajedno sa pripadajućim Odjeljenjem bezbjednosti Danilovgrad, uz podršku Posebne jedinice policije, a u koordinaciji Sektora kriminalističke policije, u nastavku aktivnosti koje se preduzimaju u cilju borbe protiv organizovanih kriminalnih grupa, preduzimajući unaprijed planirane mjere i radnje usmjerene na rasvjetljavanje najtežih krivičnih djela, razbojništva, namjernog paljenja vozila, kao i rješavanje krivičnih djela nastalih kao posljedica sukoba OKG, danas izvršili pretrese deset stanova na deset lokacija koje koriste 12 lica. Jedno lice je lišeno slobode. Pronađeni su i oduzeti oružje, droga, sredstva komunikacije i vozila”, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Pretresi su izvršeni u deset stanova koje koristi 12 osoba na području Danilovgrada, i to osobe: D.F, G.M, J.K, D.K, V.P, D.P, V.R, V.Đ, R.V, K.S, M.G. i N.G.

“Pretresi stanova i drugih prostorija su izvršeni u koordinaciji sa nadležnim tužiocem, a nakon pribavljanja naredbi od strane sudije za istragu. Navedene aktivnosti su rezultirale pronalaskom sljedećih predmeta i stvari: puška, veća količina municije, određena količina materije za koju se sumnja da je marihuana, sredstva za korišćenje marihuane, vage za precizno mjerenje, 12 mobilnih telefona i tri putnička motorna vozila – VW Golf VI, VW Golf VII i džip Range Rover.  Jedno lice, J.K. (40) iz Danilovgrada je lišeno slobode. On će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija Službenici Uprave policije, u aktivnostima koje sprovode u borbi protiv organizovanog kriminala a koje koordinira Sektor kriminalističke policije su, u 13 akcija koje su sprovedene od početka oktobra, uključujući i današnju akciju, izvršili pretrese na 195 lokacija na jugu i sjeveru i u centralnoj regiji, i to na lokacijama koje koriste članovi OKG, bezbjednosno interesantna lica i njima bliska lica”, kazali su iz UP.

Oni su dodali i da je priveden veliki broj osoba.

“Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima. Aktivnosti policije na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju organizovanog kriminala se nastavljaju”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Vijesti

1 komentar

  1. thank you for such a fantastic site. Where else could anyone get that kind of information written in such a perfect way? I have a presentation that I am presently working on, and I have been on the look out for such information.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com