UBISTVO NA TERASI PODGORIČKOG LOKALA: Sugrađaninu pucao u glavu pod afektom jakog straha - Volim Podgoricu

UBISTVO NA TERASI PODGORIČKOG LOKALA: Sugrađaninu pucao u glavu pod afektom jakog straha

Danilo Jovanović(64) je bio u stanju afekta jakog straha u vrijeme izvršenja ubistva Zorana Boljevića. To je danas  saopšteno u izvještaju vještak sudske medicine u podgoričkom Višem sudu.

To je, prema riječima vještaka, bitno uticalo na optuženog u pogledu razumijevanja i upravljanja svojim postupcima.

Prethodni glavni pretres povodom ovog postupka je bio odložen jer su vještaci tražili da dobiju još vremena kako bi utvrdili psihičko stanje optuženog za vrijeme izvršenja krivičnog djela.

Na ovo je imalo uticaj, kako se navodi, to što je Jovanović vidio svog sestrića Zorana Radulovića kako je povrijeđen i kako krvari.

Nakon ubistva Jovanović u stalnom strahu

Nalazom je utvrđeno da optuženi ne boluje od trajnog duševnog oboljenja i da nije razvio model agresivnog ponašanja. Vještak je dodao da su kod okrivljenog, nakon izvršenja ubistva, prisutni stalna strepnja, oprez, nesigurnost i bojaznost.

Zastupnik optužnice je kazala da sve ove navode demantuju dokazi i video snimak na kojem se vidi kada optuženi dolazi i kako izvršava ubistvo. Prije toga je, kako se navodi, bio u svome automobilu i čitao novine, nakon što je čuo pucnje uputio se kod svojih sestrića.

Završne riječi

Izlaganje završnih riječi odbrane optuženih i zastupnika oštećene porodice zakazano je za 28. decembar.

Nakon toga će, na narednom ročištu, sudija Predrag Tabaš koji vodi ovaj postupak izreći presudu.

Optužnica: Ubistvu prethodila tuča

Boljević je ubijen 25. maja prošle godine oko 14 sati na terasi lokala “Laganini”, koji se nalazi u Ulici 4. jula u Podgorici. Na njega je ispaljeno više metaka iz, kako se sumnja, iz više oružja.

Prema ranijim navodima istrage, sumnjalo se da su se rođaci Jovanovića, braća Zoran i Zdravko Radulović, dogovorili da se na terasi pomenutog kafića  nađu sa Boljevićem. Oni su takođe optuženi u ovom postupku.

Prema daljim navodima policije, nakon što su se našli braća Radulović i Boljević su se potukli i potegli oružje, a potom je pritrčao Jovanović i pucao Boljeviću u glavu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com