PORODICA OPTUŽUJE LJEKARE ZA SMRT ĆERKE “Krenula je pod Ostrog, pa preminula zbog PRELOMA NOGE” - Volim Podgoricu

PORODICA OPTUŽUJE LJEKARE ZA SMRT ĆERKE “Krenula je pod Ostrog, pa preminula zbog PRELOMA NOGE”

“Ljekari su mi ubili ćerku! Nisu joj nedjelju dana previjali posjekotinu iznad koljena, zbog čega je posle rana zagnojila, i proširila se. Dijete moje, jedinica moja, umrla je u strašnim mukama, a da ni porod nije dočekala…”

Ovako, gušeći se u suzama, priču započinje Vera Ilić, čija je ćerka Danijela Trailović (40), početkom novembra, preminula u KBC Beograd zbog komplikacija koje je zadobila nakon što je, 23. avgusta, u Novom Pazaru slomila desnu butnu kost.

– Ćerka i zet su pošli krajem avgusta u manastir Ostrog i zastali su u Novom pazaru, da se odmore – plače Vera. – Danijela je otišla do radnje u kojoj se prodaju perlice, ali nije vidjela stepenice unutar te prodavnice.

– Moja supruga se okliznula i pala – nadovezuje se Danijelin suprug Novica (47).

– Odmah smo pozvali Hitnu pomoć, a ljekari u Novom pazaru su mojoj supruzi konstatovali prelom desne butne kosti i posjekotinu iznad koljena. Sanirali su joj ranu, nakon čega su je prebacili u KBC Kragujevac.

Danijela je, kaže, narednih nedjelju dana provela u KBC Kragujevac. Za to vrijeme, tvrdi Novica, nijednom joj nije previjena rana iznad koljena.

– Moja supruga se požalila jednoj medicinskoj sestri da joj rana iznad koljena neprijatno miriše, ali, medicinska radnica ju je šokirala odgovorom. Rekla joj je: ”Pa, naravno da miriše. Kada si se poslednji put okupala?” – priča Novica.

Nakon nedjelju dana ljekari su Danijelu uveli u operacionu salu, kako bi joj operisali slomnjenu butnu kost. Međutim, brže su izašli iz sale, nego što su u nju ušli.

– Meni su lično ljekari rekli da nisu mogli da mi operišu ćerku jer joj je prošao termin, ma šta to značilo – krši ruke Danijelin otac Mile Ilić i nastavlja:

“Ali, odmah sjutradan su, mislim, shvatili šta su učinili jer su joj tada posjekotinu iznad koljena očistili sve do kostiju, nakon čega su joj nogu stavili u vakum aparat, koji je trebao da joj iz rane izvuče sve nečistoće koje su se tu zadržale nakon što joj nedjelju dana nije mijenjan zavoj.”

Danijela Trailović

Foto: S. G. / RAS SrbijaDanijela Trailović

Danijelina porodica tvrdi da su iz Kragujevca željeli da je prebace na VMA u Beogradu i da su im to i kazali. Ali, u međuvremenu su se “predomislili” i operisali je u toj medicinskoj ustanovi, nakon čega su je vratili u Bor.

– U Boru su mojoj ćerki svakodnevno čistili ranu, koja je zagnojila i na mjestu preloma butne kosti. Rašivali su joj konce, čistili ranu i ponovo je zašivali. Dali su, ne mogu da griješim dušu, sve od sebe da joj pomognu – nastavlja Mile.

Međutim, pošto se Danijelino stanje nije popravljalo, ona je prebačena u niški KBC, a odatle odmah, nakon samo jednog pregleda, ova žena je upućena na VMA u Beogradu.

– Na VMA su ljekari Danijeli samo očistili ranu i vratili je u Bor… Kao da su i oni, mada nam to nisu rekli, znali da su nemoćni da joj pomognu – u suzama širi ruke Novica.

U Boru je Danijela boravila dok nije pala u komu.

Prebačena je, potom, u KBC u Beogradu, gdje je i preminula usled komplikacija sa nogom.

– Obdukcija tijela mog djeteta obavljena je još 7. novembra, ali mi do danas nismo dobili odgovor na pitanje zbog čega je naše dijete preminulo. Ja, lično, sumnjam da je ona preminula od sepse koju je, mislim, dobila u KBC u Kragujevcu. Ali, neće se ovako okončati. Spreman sam da prodam sve što imam i do kraja života da se borim da se krivci za smrt moje ćerke pronađu i kazne – plačući kaže otac Mile.

-Mi smo imali samo Danijelu, a ona je 20 godina neuspješno pokušavala da dobije dijete. Čak su ona i moj zet konkurusali za usvajanje, ali su dobili negativan odgovor. Kuća mi je, do vijeka, zavijena u crno… – guši se u suzama majka Vera…

– Kada je pacijentkinja Danijela Trailović primljena u Opštu bolnicu u Boru, čim smo je pregledali željeli smo da je vratimo u kragujevački KBC, ali tamo nisu željeli da je prime – kazao je dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice u Boru.

Po njegovim riječima, Trailovićeva je u Bor iz Kragujevca dopremljena u izuzetno teškom stanju, a ovdašnji ortopedi su učinili sve što je bilo u njihovoj moći.

– Na kraju smo, ipak, morali da je, prvo pošaljemo u KBC u Nišu, a potom i u Beograd, gdje je pacijentkinja i preminula – naglašava dr Joksimović.

Na Odjeljenju orrtopedije KBC Kragujevac nisu željeli da komentarišu tvrdnje supruga i roditelja Danijele Trailović, uz obrazloženje da takve informacije ne daju telefonskim putem. Takođe, oni su nas uputili i na direktora te zdravstvene ustanove koji, kako su nam kazali, jedini ima prava da daje izjave o tako osjetljivim pitanjima.

Blic

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com