PODGORICA: U KCCG sa uspjehom ugrađen stent u gornju šuplju venu - Volim Podgoricu

PODGORICA: U KCCG sa uspjehom ugrađen stent u gornju šuplju venu

U angio sali Kliničkog centra Crne Gore, kod Podgoričanina Vojislava Konatara (59), sa uspjehom je ugrađen stent u venski sistem sredogruđa, gornju šuplju venu. Intervenciju je izveo tim KCCG, na čelu sa interventnim radiologom dr Vesnom Sjekloćom Ivanović uz podršku interventnog radiologa iz Beograda, prof. dr Dragana Sagića.

“Ovom intervencijom meni  je potpuno vraćen život ponovo. Do sada nisam mogao da obavljam osnovne fiziološke i  druge funkcije kako treba. Raspitivao sam se prije nego što sam ovu intervenciju uradio ovdje, da idem negdje u Evropu, bilo gdje da to završim”, kazao je Konatar.

Kako kaže, svuda je to bilo pod znakom rizičnosti i teško se ko prihvatao toga. Ističe da je Dr Sjekloća prihvatila i ulila mu neko samopouzdanje.

“Insistirao sam da mi to ona uradi sa svojom ekipom. Posijle toga ja se osjećam tako dobro, kao da nijesam imao taj problem a životno sam bio ugrožen i veoma malo mi je bilo ostalo od tog problema”, sa velikim zadovoljstvom istakao je Konatar koji je zbog svoje osnovne bolesti liječen i u Americi.

“U saradnji sa IKVB Dedinje i prof. dr Sagićem uspješno je urađena planirana intervencija. Pacijent je preveden na Odeljenje i data mu je dalja medikamentozna terapija”, kazala je dr Sjekloća Ivanović.

Ona je istakla da je dva sata nakon intervencije kod pacijenta došlo do poboljšanja kliničke slike, u smislu značajnog smanjena otoka glave, vrata i gornih ekstremiteta.

“Što je rezultat uspostavljanja venske cirkulacije nakon postavljanja stenta. Dva dana nakon intervencije pacijent odlazi bez tegoba kući na dalje ambulantno liječenje”, pojasnila je dr Sjekloća Ivanović.

Naglasila je da se ova vrsta intervencije radi sporadično i u velikim centrima iz istih – vitalnih indikacija, pa je samim tim i  zadovoljstvo veće što su, kako kaže, ovako komplikovanu proceduru sa uspjehom završili.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com