TERORISTIČKI NAPAD U NJUJORKU: Četvoro povrijeđenih, poznat identitet napadača - Volim Podgoricu

TERORISTIČKI NAPAD U NJUJORKU: Četvoro povrijeđenih, poznat identitet napadača

U Njujorku je, kako javljaju mediji, danas odjeknula glasna eksplozija na autobusnom terminalu ”Port Authority” na Menhetnu. Američki mediji javljaju kako su turisti odmah počeli da bježe, a na lice mjesta odmah su izašli vatrogasci i brojne policijske snage.

Prema najnovijim informacijama medija povrijeđene su četiri osobe, a policija je privela napadača.

ABC javlja kako je, po svemu sudeći, došlo do eksplozije improvizovane bombe. U međuvremenu se na društvenim mrežama pojavio i snimak na kojem se vidi trenutak eksplozije. Po svemu sudeći, došlo je do preuranjene eksplozije improvizovane eksplozivne naprave.

Navodno je riječ o bombi napravljenoj od čvrsto zatvorenog komada cijevi napunjenog eksplozivom.

Policija tretira eksploziju kao teroristički napad.

Uhapšeni napadač je 27-godišnji muškarac iz Bangladeša koji živi u Bruklinu, a policijskim istražiteljima rekao je kako je bombu napravio sam.

Prema zvaničnim informacijama, priveden je Akajed Ulah 27-godišnji muškarac koji posljednjih sedam godina živi u SAD. Na sebi je imao improvizovanu eksplozivnu napravu i prilikom njene detonacije on se povrijedio. On je navodno pokušao da izvrši napad u ime Islamske države.

Terminal ”Port Authority”, inače najveći autobuski terminal u SAD-u, nalazi se u blizini čuvenog Tajms skvera. Kroz terminal ”Port Authority” godišnje prođe oko 65 miliona putnika.

BBC piše da su pres sekretarka Bijele kuće Sara Hakabi i predsjednik SAD Donald Tramp obaviješteni o incidentu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com