UPOZORENJE LJEKARA: Dajte djeci da jedu masnoće, sir, ajvar, bijeli hljeb, bilo šta, SAMO OVO NEMOJTE! (FOTO) - Volim Podgoricu

UPOZORENJE LJEKARA: Dajte djeci da jedu masnoće, sir, ajvar, bijeli hljeb, bilo šta, SAMO OVO NEMOJTE! (FOTO)

U poslednje vrijeme dijete su postale veoma popularne, ali one i dalje nisu zdrave i ne savjetuje se njihova primjena, priča prof. dr Dejan Čubrilo

On kaže da apsolutno ne vjeruje u dijete i da nije normalno da neko za deset dana izgubi veliki procenat masnoće.

 

– Jetra je jako važan organ, ona grije krv. Ona je ključna za naš organizam, a dijete utiču na loše funkcionisanje jetre, a samim tim i na loše funkcionisanje organizma. Sve je u ishrani – rekao je Čubrilo.

On smatra da svi jedu više nego što treba.

– Mi živimo od naših masnoća, ukoliko imamo uslov da ih topimo. Sve što pojedete, treba da potrošite, odnosno da masnoće pretvorite u mišiće i zdravu energiju – rekao je fiziolog.

FOTO: PRINTSCREEN

Stručnjak dodaje da nema veze koliko često vršite nuždu sa tim koliko vam je brz metabolizam, jer česti odlasci u toalet znače samo da vam ne funkcioniše organizam kako treba, pa sve što pojedete samo prođe kroz organizam.

– Naša djeca jedu previše, jedu često i to hranu koja podiže brzo nivo insulina. To je začarani krug koji na kraju rezultira nakupljanjem vode. Dajte djeci da jedu masnoće: slaninu, sir, punomasni sir, kajmak, ajvar, namažite na hljeb, ne mora biti integralni, bilo koji, običan hljeb, bolje je bilo šta nego da im date slatkiš – rekao je Čubrilo, konstatujući da u dječjem uzrastu mast hrani organizam.

– Ukoliko dete ima normalno odrastanje, ishranu, stvara se zdrav organizam i svi organi funkcionišu kako treba. Zato mogu da pojedu i nešto nezdravo ponekad, ne treba ništa braniti djeci da jedu – rekao je stručnjak, gostujući u emisiji Pravac, i dodao da je svaka dijeta kojom sprečavate veliki unos hrane korisna dijeta.

 

(Espreso.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com