Prva humanitarna izložba slika Save Jovovića u četvrtak - Volim Podgoricu

Prva humanitarna izložba slika Save Jovovića u četvrtak

Prva humanitarna izložba slika Save Jovovića biće organizovana u četvrtak, 14.decembra u izložbenom holu Kulturno – informativnog centra “Budo Tomović” od 19 do 21 sata.

Sava je sedmogodišnji dječak, učenik drugog razreda Osnovne škole “Sutjeska” koji temperama slika od druge godine, slika apstraktno, slika ono što osjeća, slika svoju percepciju stvarnosti. Njegove radove su akademski slikari, već od samog početka, prepoznali kao odraz talenta, iskrenosti i kreativnosti. U prethodnih pet godina naslikao je 64 rada na bloku 5, rijetko i na A4 papiru, koji su spremni za njegovu prvu izložbu. Od toga je dio radova za prodaju, dok su ostali radovi već poklonjeni ili od strane mladog umjetnika označeni kao radovi koje želi da zadrži za sebe i u krugu porodice, jer za njega imaju poseban značaj i veliku emotivnu vrijednost.

Sredstva od prodaje slika namijenjena su kupovini materijala za razvoj umjetnosti kod djece u Dječijem domu “Mladost” u Bijeloj.

 

Podsjećamo da će informativno – edukativni program KIC-a u decembru biti u znaku promocije trećeg zbornika poezije i proze Foruma mladih pisaca KIC-a „Rješenje zagonetke” 23.decembra u okviru kojeg će biti predstavljeno stvaralaštvo naših mladih pisaca nastalo tokom ove godine. Ponosni smo na članove Foruma koji su nerijetko bili nagrađivani prestižnim priznanjima kako na domaćim, tako i na regionalnim književnim konkursima.

Nakon dva spektakularna nastupa u novembru, podgorički KIC POP HOR prirediće na zahtjev mnogobrojne publike 22.decembra i treće veče partizanskih pjesama pod nazivom BEZ DILEME – ANTIFAŠIZAM.

 

Festival filma o ljudskim pravima UBRZAJ 2017. koji organizujemo u saradnji sa Centrom za građansko obrazovanje trajaće do 14.decembra.

 

Novogodišnji plesni spektakl studio “Dream” prirediće 25.decembra, a dan kasnije (26.decembar) uživaćemo i u novogodišnjem koncertu “Korak po korak” plesnog kluba “Beauty”.

 

Otvaranje izložbe slika Jasne Isić „Lice, trenutak, svjetlost“ organizovaćemo 18.decembra. a bićemo domaćin i promocije cjelokupnih djela Marka Miljanova u 7 knjiga 16.decembra.

Petu KIC-ovu filmsku reviju u JANUARU “Mjuzikl – filmska rapsodija” organizovaćemo od 22. do 25.januara, a u okviru nje prikazaćemo: 22.januara – “Viktor, Viktorija” (1982), 23.januara – Yentl (1983), 24.januara – “Kišobrani Šerbura” (1964) i 25.januara – “Slatki snovi” (1985).

 

Treću KIC-ovu manifestaciju kamernih dramskih ostvarenja – MAKADO priredićemo od 26. do 29.januara, a program će obuhvatiti pet aktuelnih domaćih i regionalnih predstava među kojima su: “Jami distrikt” (26.januar), “Vrijeme je za magiju” (27.januar), “Tako je govorio lepi” (27.januar), “Gospodin Foka” (28.januar) i “Krivica” (29.januar).

 

Koncert popularne bosansko – hercegovačke umjetnice i interpretatorke sevdalinki Amire Medunjanin, koja će nastupiti uz pratnju proslavljenog džez pijaniste Bojana Zulfikarpašića biće održan 30.januara na Velikoj sceni od 20h.

 

Saradnja sa ambasadama, srodnim institucijama, umjetničkim organizacijama, inostranim partnerima i NVO sektorom jedan je od KIC-ovih prioriteta, pa su prijatelji naših decembarsko/januarskih programa: Ambasada Argentine u Beogradu, Savez udruženja NOR-a i antifašista Crne Gore, Društvo za očuvanje crnogorske duhovne baštine (DOB), Centar za građansko obrazovanje (CGO), Američki ugao, NU Kutak i mnogi drugi.

 

Ulaz je besplatan za većinu decembarsko/januarskih programa u KIC-u.           Prodaja i rezervacija ulaznica za koncert Amire Medunjanin i Bojana Zulfikarpašića počeće nakon Novogodišnjih i Božićnih praznika, tačnije od srijede, 10.januara. O ulaznicama za predstave Manifestacije kamernih dramskih ostvarenja – MAKADO blagovremeno ćemo vas informisati.

1 komentar

  1. Hello! I ran into your site utterly by mistake, and am really glad I did! This is very interesting, and I can tell you have spent some time studying this. Thanks!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com