Rusija počela povlačenje svojih snaga iz Sirije - Volim Podgoricu

Rusija počela povlačenje svojih snaga iz Sirije

Dio ruskih vojnika raspoređenih u Siriji vratio se danas u Rusiju, saopštilo je Ministarstvo odbrane dodajući da je povučen “značajan dio” snaga po nalogu predsjednika Vladimira Putina.

“Bataljon vojne policije koji je bio raspoređen na jugu Rusije i poslat u Siriju, vraćen je vojnim avionima u Mahačkalu u Dagestanu”, navelo je ministarstvo.

Ruska televizija je prikazala snimke vojnika koji su stigli u sjeverni dio Kavkaza, dok su se bombarderi Tu-22M3, koji su polijetali sa aerodroma u Sjevernoj Osetiji, ruskom Kavkazu, ka Siriji, takođe vratili u svoje prvobitne baze.

Putin je juče tokom nenajavljene posjete Siriji naredio povlačenje “značajnog dijela” ruskih snaga iz te zemlje, nekoliko dana pošto je Moskva saopštila da je Sirija “oslobođena” od džihadista Islamske države.

Ruski predsjednik nije naveo broj vojnika koji se povlači, ali se nezvanično sazanje da su u pitanju dvije trećine ruskog kontingenta.

Moskva je 30. septembra 2015. godine pokrenula vojnu akciju u Siriji gdje je bilo raspoređeno izmedju 4.000 i 5.000 ruskih vojnika, od kojih je oko 40 stradalo.

 (Beta)

3 komentara

  1. I don’t understand how people can dislike this video… I think its a great gesture even if u don’t like Justin Beiber or the rap part. The song is about love not hate!

  2. I discovered your blog post site online and check a few of your early posts. Always keep within the really good operate. I additional up your RSS feed to my MSN News Reader. Looking for forward to reading more from you later on!…

  3. An impressive share, I just given this onto a colleague who was carrying out a little analysis within this. And the man in fact bought me breakfast because I came across it for him.. smile. So ok, i’ll reword that: Thnx to the treat! But yeah Thnkx for spending time go over this, I’m strongly about it and enjoy reading much more about this topic. If you can, as you become expertise, can you mind updating your website to comprehend details? It truly is highly great for me. Big thumb up just for this short article!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com