ŽENE U BIZNISU: “Edukacija je imperativ u svakom poslu” - Volim Podgoricu

ŽENE U BIZNISU: “Edukacija je imperativ u svakom poslu”

Ovog puta svoju priču sa nama je podjelila Mehdina Kašić Šutković učesnica aktuelnog programa edukacija žena i ekonomskog osnaživanja kroz projekat “Podrška anti-diskriminacionim i politikama rodne ravnopravnosti” koji sprovodi Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, zajedno s Kancelarijom UNDP-a u Crnoj Gori uz podršku Delegacije Evropske komisije u Crnoj Gori, koji se realizuje u Glavnom gradu Podgorici.

Mehdina Kašić Šutković je kreativna,mlada žena koja se bavi dekupažom, majka dva divna djeteta i student druge godine fakulteta političkih nauka.

Sve je počelo prije 5 godina , kada je radeći u galeriji “ Kami Art “ dobila priku da se upozna sa dekupažom kroz radionice. Krenulo je kao hobi i bijeg od svakodnevnice,a sada je za nju dekupaž način gledanja na predmete iz kreativnog ugla.

“U početku je to bilo puko lijepljenje salveta na razne predmete i moj pokušavaj da ih oživim bojama i motivima. Nakon puno truda i unešene ljubavi u svaki predmet, ljudi oko mene su to počeli da prepoznaju, a ja sam odlučila da počnem da radim više i prodajem svoje radove putem internet stranice Rucni rad Mehdina”.

“Danas najčešće koristim tehniku „shabby chic“ kojom se postiže starinski, rustični izgled predmeta, „krakel“ – efekat ispucalosti i antičkog, ispucalog“ izgleda, kao i „pittorico“ – tehniku bojenja i sjenčenja podloge”.

Svaki Mehdinin rad je unikatan i ima svoju priču.

“Predmete koje izradjujem, uglavnom radim po narudžbi, a tu je i restauriranje koje mi predstavlja posebno zadovoljstvo. Velika je odgovornost nečijim uspomenama dati novi sjaj”.

Od prošle godine svoje dekupažom ukrašene predmete izlagaže na raznim sajmovima.

Kaže da se od prodaje može zaraditi ukoliko ste podjednako kreativni u prodaji .kao i u kreiranju svakog novog predmeta. Dio novca uvjek odvaja za edukaciju.

“Kao i za svaki posao i za ovaj je potrebna dodatna edukacija. Pohadjala sam razne radionice kako bih svoje radove dovela do savršenstva”.

Smatra da je usavršavanje i rad na sebi imperativ.

“ Upravo zato sam ove godine odlučila da krenem na edukacije “ Osnažena u biznisu” i mogu reći da sam veoma zadovoljna odlukom. Edukacije su dobro osmišljene i pružaju osnove za razumjevanje načina na koji se započinje i razvija biznis. Edukacije su mi pored znanja pružile mogućnost da se povežem sa drugim učesnicama obuke i da ostvarim neke kontakte koji su neophodni za razvoj moje poslovne ideje. Svim ženama koje imaju neku ideju,ili su na početku svog poslovanja preporučila bih ove edukacije.Više su nego korisne”.

“Sebe smatram srećnom osobom, jer radim ono što volim. Moram se potruditi da bi uspjela. Ja sebe za neku godinu vidim sa svojom suvenirnicom u kojoj ću okupiti žene koje se bave dekupažom i gde ćemo moći ponuditi svoje radove,kako samim potrošačima,tako i ostalim suvenirnicama i radnjama koje se bave prodajom personalizovanim poklonima.S obzirom da je Crna Gora turistička destinacija,smatram da je to sasvim izvodljivo”.

(Promo)

 

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com