ŠEŠELJA BAŠ BRIGA ZA TUŽILAŠTVO: Nisam gledao prenos iz Haga, spavao sam! - Volim Podgoricu

ŠEŠELJA BAŠ BRIGA ZA TUŽILAŠTVO: Nisam gledao prenos iz Haga, spavao sam!

Tužioci suda u Hagu zatražili su od apelacionog vijeća da poništi oslobađajuću presudu Vojislavu Šešelju i da ga osudi za zločine u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH.

U pisanoj žalbi na presudu Šešelju, koji je Haški tribunal izrekao 31. marta prošle godine, tužioci su zatražili da lider radikala bude proglašen krivim i osuđen na 28 godina zatvora.

Kao alternativu, tužilac Matijas Markusen predložio je, na današnjoj raspravi o žalbi Tužilaštva, da se Šešelju sudi ponovo, ukoliko apelaciono vijeće odbije da ga osudi.

“Pravda nije zadovoljena…Ukoliko oslobađajuća presuda opstane, to bi bilo ne samo uvreda za žrtve, nego i bi i potkopalo vjerodostojnost suda”, rekao je tužilac Markusen.

Šešelj, koji je na privremenoj slobodi u Srbiji i nije prisustvovao raspravi, ranije je zatražio da žalba tužilaca bude odbačena, a oslobađajuća presuda potvrđena.

Lider SRS moći će da odgovori na današnje tvrdnje tužilaca u roku od 10 dana pošto primi zapisnik sa zasijedanja na srpskom jeziku.

Predsedavajući sudija Teodor Meron rekao je, na kraju rasprave, da će pravosnažna presuda Šešelju biti izrečena “u dogledno vrijeme”.

Šešelj je rekao da neće odogvarati na argumente koje je iznijelo Tužalaštvo Haškog tribunala tražeći da prvostepena presuda kojom je oslobođen bude preinačena i da on bude osuđen.

“Uopšte neću odgovarati. Neću slati nikakav podnesak. Nisam to danas ni gledao, u to vrijeme sam spavao. Ja sam s tim završio”, rekao je Šešelj agenciji Beta.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com