Podgorica zanimljivija turistima od Kotora i Tivta - Volim Podgoricu

Podgorica zanimljivija turistima od Kotora i Tivta

Podgorica je peti grad u Crnoj Gori po broju posjeta turista, i to ispred Tivta i Kotora, kazao je ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović.

On nakon sjednice Vlade nije krio zadovoljstvo više nego uspješnom turističkom sezonom.

“Statistika je vrlo jasna. Broj posjeta je za 17-18 odsto veći, broj noćenja za 10 ili 11 odsto. Imamo porast broja posjeta domaćih turista. Budva je na nekih 50 procenata generisanja posjeta, Herceg Novi 14, Bar i Ulcinj sa po 10 i Podgorica koja je izbila na petom mjestu, ispred Tivta i Kotora”, otkrio je Radulović.

Spremno dočekujemo zimsku sezonu.

“Već sjutra očekujemo otvaranje ski centara Vučje i Kolašin 1450, od 20. decembar Savin Kuk i Javorovaču, a na Hajli čim to budu dozvoljavale vremenske prilike. Sve žičare su remontovane, sve staze očišćene. Spremno dočekujemo sezonu. Dobro je da je snijeg pao, da će ga biti dovoljno i za vrijeme raspusta”, kazao je Radulović.

On se osvrnuo i na novi Zakon o turizmu i ugostiteljstvu koji je danas razmatrala Vlada, a koji je u orginalu donešen 2010. godine, a izmijenjen i dopunjen 2014.

“Definisali smo nove poslovne modele koji bi trebalo da prate trendove koji obezbjeđuju konkurentnost Crne Gore na međunarodnom turističkom tržištu. Postavljeni su ciljevi borbe protiv sive ekonomije u turizmu i ugostiteljstvu, a koji su povezani sa zakonom o planiranju i izgradnji”, ističe Radulović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com