Deponija jedno od najmodernijih sistema u regionu u ovoj oblasti - Volim Podgoricu

Deponija jedno od najmodernijih sistema u regionu u ovoj oblasti

„Ovo je prvi sertifikat koje neko preduzeće iz ove djelatnosti dobija u Crnoj Gori, a Deponija doo je pune dvoje godine vršila pripremne aktivnosti kako bi zadovoljila visoke stadnarde kako bi stekla uslov za dobijanje ISO sertifikata sistema kvaliteta u menadžmentu“, rekao je izvršni direktor Deponije doo Arsenije Boljević prilikom dobijanja  ISO 9001:2015 sertifikata sistema kvaliteta u menadžmentu, koji mu je svečano uručio Milorad Šibul, savjetnik generalnog direktora sertifikacione kuće Certop. Boljević je podsjetio da je, osim zaposlenih u preduzeću, ovaj sertifikat zasluga i Glavnog grada i gradonačelnika Slavoljuba Stijepovića sa kojima je ovo preduzeće realizovalo važen projekte.

„Kada su u pitanju kapitalne investicije ovo društvo i Glavni grad su u posljednjih deceniju uložili  preko 17 miliona eura tako da sada imamo jednu od najmodernijih sistema u regionu kada je u pitanju deponovanje i upravljanje otpadom. Očekujem da ćemo i nakon tri godine obnoviti sertifikat i dostići neki visočiji standard u upravljanu otpadom“ zaključio je Boljević.

I menadžet Glavnog grada Dragutin Đeković je podsjetio na važne investicije koje su dovele do  toga da Deponija bude prvo gradsko preduzeće koje je dobilo ovako važan sertifikat.

„Velika ulaganja,  kroz sanitarne kade i Postrojenje za tretman otcjednih voda, a sve u skladu sa poštovanjem najstrožijih standarda Evropske Unije dovelo je do toga da je ovaj sertifikat prirodni nastavak modernizacije deponije“ zaključio je Đeković.

„Deponija doo je uspješno završila sertifikacioni proces i kao rezultat  toga dobila sertifikat izdat od Međunarodne sertifikacione kuće koji dokazuje da je vaš sistem menadžmenta kvalitetom usaglašen sa zahtjevima ISO 9001:2015“ rekao je Milorad Šibul, savjetnik generalnog direktora sertifikacione kuće Certop.

„Proces sertifikacije je prošao bez primjedbi, ocjenjivači i ljudi koji su pregledali dokumentciju su bili zadoovljni prije svega podnešenom dokumentacijom a što je još važnije odgovorima koje su dobijali od samih zaposlenih. Dva dokumenta: Politika kvaliteta i Ciljevi kvaliteta, pokazuju da je misija Deponije u smislu kvaliteta u organizaciji potpuno zadovoljstvo svojih korisnika, zaposlenih i lokalne zajednice. Ovako jasno postavljeni ciljevi pokazuju kvalitet upravljanja menadžementom, i očekujem da Deponija i narednom periodu nastavi u istom pravcu“ istakao je Šibul.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com