Zloupotrebom prava nanio štetu Budžetu od 27,9 hiljada eura? - Volim Podgoricu

Zloupotrebom prava nanio štetu Budžetu od 27,9 hiljada eura?

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta Sektora kriminalističke policije su državnom tužiocu u ODT u Pljevljima u redovnom postupku podnijeli krivičnu prijavu protiv M.M. (67), rođenog u Banja Luci sa  prebivalištem u Pljevljima, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju. Saopšteno je iz Uprave policije portalu Volim Podgoricu.

 

Osnovano se sumnja da je M.M. u svojstvu odgovornog lica u Amaterskom odbojkaškom klubu „Rudar“ Pljevlja zloupotrijebio položaj i prekoračio granice ovlašćenja u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, na način što je 01.01.2012. godine zaključio aneks ugovora o radu sa zaposlenom A.M, kojoj je  zaradu u mjesecu odlaska na porodiljsko odsustvo (februar 2012. godine) uvećao  sa 218,69 eura bruto na 2.413 eura u bruto iznosu. Po osnovu zahtjeva za refundaciju naknade bruto zarade tokom trajanja porodiljskog odsustva za period februar 2012. godine – februar 2013. godine, od strane Centra za socijlalni rad Pljevlja ukupno je AOK „Rudar“ Pljevlja, na teret budžetkih sredstava Crne Gore, isplaćeno 31.726,30 eura. Dva mjeseca nakon završetka porodiljskog odsustva, bruto zarada za zaposlenu A.M, za mjesec maj 2013. godine, je smanjena i iznosila je 288,09 eura.

 

Za vrijeme trajanja porodiljskog odsustva, po osnovu razlike između bruto zarade koja je refundirana (a koja je obračunata po osnovu uvećane bruto plate) i  bruto zarade koja je obračunata nakon završetka porodiljskog odsustva (a koja je obračunata na osnovu smanjene bruto zarade) pričinjena je šteta budžetu Crne Gore u iznosu od 27.906,10 eura.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com