BUDUĆNOST: Karate savez nije vrednovao Biserku na pravi način - Volim Podgoricu

BUDUĆNOST: Karate savez nije vrednovao Biserku na pravi način

Karate klub Budućnost saopštio je da Karate savez nije na pravi način vrednovao rezultate članice tog kluba Biserke Radulović tokom izbora za najbolju karatistkinju Crne Gore u 2017. godini.

Upravni odbor Karate saveza u petak je za najbolje seniore proglasio članove Omladinca, Marija Hodžića i Marinu Raković.

Iz Budućnosti je saopšteno da je Radulović u 2017. godini osvojila prvo mjesto na Regionalnom prvenstvu Evrope, druga je bila na Univerzitetskom prvenstvu Evrope i Balkanskom prvenstvu ekipno, a na istom takmičenju bila je bronzana u pojedinačnoj konkurenciji. Ima i peto mjesto na Evropskom prvenstvu.

-Sve to, očigledno, nije uzeto u obzir i bilo dovoljno za Karate savez Crne Gore prilikom odabira najbolje takmičarke u 2017. godini već je srebrna medalja takmičarke na Balkanskom prvenstvu, nadjačala sve nabrojane Biserkine rezultate i omogućila joj zvanje najbolje crnogorske karatistkinje u ovoj godini, piše u saopštenju Budućnosti.

Podgorički klub zatražio je od Karate saveza odgovor kojim se aršinima i metodama procjene ostvarenih rezultata rukovodio prilikom odabira i kako jedno odličje može nadjačati sva, gore navedena, rezultatska dostignuća njihove takmičarke.

Marina Raković
-Hipotetički, niti bi godišnja nagrada, zaslužena po svim takmičarskim kriterijumima, posebno obogatila i onako bogat i savršen sportsko-takmičarski CV Biserke Radulović, niti bi joj donijela posebne benefite, ali bi predstavljala moralnu satisfakciju za ogromno pregnuće, trud i maksimalan napor da se do trofeja dodje, uz dodatno angažovanje nje kao trenera u klubu”,piše u saopštenju.

Navodi se da Budućnost ne traži priznanja za minuli rad, već samo ono što im pripada i što u fer borbama ostvare na tatamiju.

-Priznajemo jedino tatami kao mjesto borbi, tu smo i navikli da pobjeđujemo, a birokratiju ostavljamo onima kojima je bliska jer to nije voda u kojoj je Karate klub Budućnost naučio da pliva. Želja nam je da ovim saopštenjem otvorimo oči onima koji su ih zatvorili kad je trebalo, samo realno, sagledati domete i donijeti, nikad lakšu, odluku shodno rezultatima u 2017. godini, stoji u saopštenju uz napomenu da u Budućnosti rezultate drugih klubova i pojedinaca uvažavaju i da ih u osnovi i doživljavaju kao zajednički uspjeh.

-Svi radimo na afirmaciji i promociji karate sporta, a, ujedno nas obavezuju da ih nadmašujemo, znajući da jedino zdrava konkurencija donosi svima ono za što se i borimo. Zato od srca čestitamo izbor Marija Hodžića za karatistu godine jer su njegovi rezultati bili sjajni i niko ne može osporiti validnost njegovog izbora, zaključuje se u obraćanju iz Budućnosti.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com