Dječak (11) povrijeđen posle eksplozije petarde u flaši: Može da izgubi oči, stiže na hitnu operaciju - Volim Podgoricu

Dječak (11) povrijeđen posle eksplozije petarde u flaši: Može da izgubi oči, stiže na hitnu operaciju

Dječak F. M. (11) iz Banjaluke, teško povređen u eksploziji petarde stavljene u staklenu flašu, biće prevezen u Beograd na operaciju očiju. Kako kaže izvor blizak porodici, dječak ima teške povrede očiju i lica i još je na liječenju u Univerzitetsko-kliničkom centru Republike Srpske.

 – Dječak će u ponedeljak biti hitno prevezen na liječenje u bolnicu u Beogradu, gdje će isti dan biti operisan. Stabilno je i nije životno ugrožen, ali mu je potrebna ova operacija – rekao je jedan od prijatelja porodice dječaka i dodao da se nada da će se sve dobro završiti i da dječak neće imati posledica.

Sve se desilo u sredu u centru Banjaluke, kada se više dječaka igralo petardama i tom prilikom jedan od njih je petardu ubacio u staklenu flašu, piše Blic.

– Usled aktiviranja i detonacije, flaša se razletjela na sve strane i komadi stakla su pogodili dječaka po licu i očima. On je odmah prevezen u UKC RS, gdje mu je pružena prva pomoć i zatim je hospitalizovan – rekli su nam u policiji.

Kako su ispričali očevici, nakon eksplozije komadi stakla su pogodili dječaka. Prolaznici koji su vidjeli zastrašujući trenutak pozvali su Hitnu pomoć.

Foto: Pixabay

– Prišla sam da pomognem, da vidim šta je u pitanju. Vidjela sam dječaka kako mu iz oka ide krv. Pitala sam ga šta je bilo, on mi je rekao da su ga drugovi pogodili petardom i da su pobjegli. Rekao mi je: Teto, ja više neću vidjeti. Je li tako da ja više nikada neću vidjeti? – ispričala je žena koja je u tom trenutku prolazila ulicom u naselju Ante Jakića u Banjaluci.

Prema riječima dr Emire Ignjatić i zamjenika načelnika Klinike za očne bolesti dr Miroslava Regode, dečak je primljen sa teškom povredom lijevog oka koja je odmah po prijemu hirurški zbrinuta. Dječak pored toga ima i povrede prstiju šake.

Inače, u RS kazne za one koji maloljetnicima prodaju pirotehniku su i do tri hiljade maraka. Kolika je odgovornost roditelja u ovom slučaju, utvrdiće policija, piše Blic.

Foto: Flickr/yaruman5

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com