Maja nije čekala da dobije posao – svoju ljubav prema kozmetici je pretvorila u biznis - Volim Podgoricu

Maja nije čekala da dobije posao – svoju ljubav prema kozmetici je pretvorila u biznis

Margita Maja Raičević je preduzetnica koja se od 2004. godine samostalno i uspješno bavi njegom tijela i lica u svom Modnom studiju „Maja“. Na ovaj korak se odlučila iz ljubavi prema kozmetici i tako je uspjela da izgradi ozbiljan kozmetički salon sa tradicijom i dobrim preporukama, što je rezultat mnogih zadovoljnih klijenata. Margita nastoji da pomno prati sve aktuelnosti u oblasti kozmetike i trudi se da uslugama koje nudi njen salon bude među prvima na tržištu.

Modni studio „Maja“, za sve one koji teže savršenoj ljepoti i izgledu, nudi njegu lica i tijela vrhunskim preparatima i aparatima. U kozmetičkom salonu „Maja“ usluge su prilagođene karakteristikama svakog klijenta pojedinačno, pazeći i prateći trendove prilagođavajući se potrebama kože, izgledu lica i osobenosti. Na osnovu velikog broja završenih obuka i treninga, modni studio „Maja“ nudi širok asortiman usluga kao što su: kavitacija, LPG tretman, anti-celulit masaže, japanska metoda iscrtavanja obrva, mezoterapija, svilene trepavice, make up, fileri, botoks, silikoni, kao i mnoge druge.

Modni studio „Maja” je preduzeće koje prvenstveno podržava žene i porodicu. U njemu su zaposlene porodične žene, kao i teže zapošljive kategorije žena: samohrane majke i majke troje i više djece. Broji 5 zaposlenih i primjenjuje od samog osnivanja fleksibilno radno vrijeme u skladu sa obavezama zaposlenih. Preduzeće je učestvovalo na mnogobrojnim profesionalnim i stručnim seminarima iz oblasti kozmetike, na raznim takmičenjima širom zemlje kao i u inostranstvu. Dobitnik je mnogih diploma, sertifikata, uvjerenja i zahvalnica u svom poslovanju, a od 2007. godine ima saradnju sa stručnim timom ljekara iz Podgorice i Beograda.

Margita Maja Raičević je članica Udruženja preduzetnica Crne Gore. Učestvovala je na brojnim profesinalnim i stručnim edukacijama, kao i seminarima iz oblasti kozmetike, na osnovu čega pored ličnog usavršavanja želi da doprinese jačanju ženskog preduzetništva. Prijavila se preko Udruženja preduzetnica Crne Gore, ispunjavala je uslove i kriterijume samog poziva.

Vlasnica salona, teži konstantnom unapređenju, kako ličnom tako i na profesionalnom planu stoga ima velike planove za proširenje svog biznisa. Programom edukacija žena i ekonomsko osnaživanje kroz  projekat “Podrška anti-diskriminacionim i politikama rodne ravnopravnosti” koji sprovodi Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, zajedno s Kancelarijom UNDP-a u Crnoj Gori uz podršku Delegacije Evropske komisije u Crnoj Gori, koji se realizuje u Glavnom gradu Podgorici, u velikoj mjeri doprinio da realizujem svoju ideju i ostvari sjajne rezultate razvoja i  širenja kapaciteta svog biznisa. Pa s toga smatram da bih riješila za svoje preduzeće trajno pitanje lokacije kupovinom poslovnog prostora. Margita ima namjeru da aplicira kod IRF-a. Svoje članstvo u Udruženje smatra dobrom prilikom za povezivanje preduzetnica, razmjenu iskustava i mišljenja i samu promociju preduzetništva koja se ogleda u napredovanja i mogućnosti korišćenja određenih prednosti što bi doprinijelo njenom daljem radu.

Mergita je primjer kako se rizikom, ali upornošću i trudom može napraviti lijep biznis. Ona je razradila salon  i ohrabruje mlade da vjeruju u svoje ideje. U sklopu modnog studia ona planira da svojim mušterijama ponudi i usluge fizioterapeuta, kao i nastavi saradnju sa timom doktora iz Podgorice i Beograda, i uvede dodatne usluge i inovira u svoje usluge. No, za to su potrebna dodatna ulaganja. „Moj pozitivizam je ogroman, ali nažalost moram reći, sve zavisi kako će se situacija razvijati, i da li će IRF prepoznati moju biznis ideju. Ako sve bude kako treba nadam se da ću uspjeti da postignem saradnju sa Investiciono razvojnim fondom koji, kako sam informisana, pomaže dobre biznis ideje, kao i žene u biznisu“, kaže Margita na kraju i poručuje mladima da budu uporni i da ulažu u sebe jer se trud uvijek isplati.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com