Orhan Pamuk će pisati o Crnoj Gori - Volim Podgoricu

Orhan Pamuk će pisati o Crnoj Gori

Orhan Pamuk, turski književnik i dobitnik Nobelove nagrade za književnost, kazao je da je oduševljen Crnom Gorom te da crnogorske planine nisu samo prirodne ljepote, već i dio našeg nacionalnog identiteta. Autor knjiga “Zovem se crveno”, “Muzej nevinosti”, “Snijeg”, “Crna knjiga”, istakao je da će se u nekom od njegovih budućih djela naći i Crna Gora.

Pamuk je tokom svog boravka u Crnoj Gori posjetio Ministarstvo kulture i razgovarao sa Dragicom Milić, generalnom direktoricom Direktorata za kulturno-umjetničko stvaralaštvo.

Posebno interesovanje je iskazao za istoriju Crne Gore sa kojom se detaljnije upoznao tokom obilaska Narodnog muzeja. Tokom posjete Cetinju Pamuk je obišao Dvor kralja Nikole, Umjetnički muzej Crne Gore i Ikonu Bogorodice Filermose.

Milić je izrazila zadovoljstvo što smo u prilici da ugostimo jednog od najvećih pisaca današnjice. Navela je kako Crna Gora i Turska baštine dobre odnose, posebno u oblasti kulture, a da ovakvi događaji predstavljaju posebnu sponu između naša dva naroda.

Pamuk je boravio u Crnoj Gori na poziv izdavačke kuće „Nova knjiga“, a pokrovitelji događaja su Vlada Crne Gore, Ministarstvo kulture, Prijestonica Cetinje i Opština Bijelo Polje.

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com