BURNO NAKON IZBORA BOROZANA: Karatisti bijesni zbog Vukovog izbora - Volim Podgoricu

BURNO NAKON IZBORA BOROZANA: Karatisti bijesni zbog Vukovog izbora

Karate savez Crne Gore najavio je bojkot svečanosti COK-a na kojoj bi Vuku Borozanu trebalo da bude dodijeljeno priznanje za najboljeg sportistu naše zemlje u ovoj godini.

KSCG smatra da je napravljena velika nepravdi prema Mariju Hodžiću, zbog toga su najavili sudski proces, a obratili su se javnosti saopštenjem koje prenosimo u cjelosti.

“Nezakonitom i nepravednom odlukom žirija da za sportistu godine ne bude izabran Mario Hodžić, sa nevjericom i iznenađenjem dočekali su brojni sportisti i sportski savezi u Crnoj Gori, a posebno Karate savez. Ovim postupkom i favorizovanjem inostranih klupskih trofeja jasno je umanjen značaj postignutih rezultata u našoj reprezentaciji, time i dovedeno u pitanje poštovanje opštih sportskih principa, Zakona o sportu, Pravilnika koji predviđa uslove i kriterijume za ostvarivanje istih, a time i pitanje legitimiteta žirija koji na osnovu ličnih kriterijuma donosi ovakve odluke. Zakonom i Pravilnikom izričito su navedeni uslovi u skladu sa kojim neko može zaslužiti status sportiste godine.

Naime, da li je moguće da se rezultat Borozana, koji igra za strani klub, može upoređivati sa rezultatom Marija Hodzića koji je ostvaren nastupom za reprezentaciju Crne Gore.
Da li je moguće da Hodžić, koji je sa ovogodišnjim rezultatom stekao status vrhunskog sportiste, bude u izboru sportiste godine iza Borozana koji sa njegovim rezultatom ne može biti vrhunski sportista. Kad je riječ o statusu vrhunskog sportiste ili zakon nije pravedan ili žiri nije donio odluku rukovodeći se sportskim rezultatom.

Naravno da mi u Karate savezu znamo da odluka žirija nije donesena vrednovanjem rezultata i poštovanjem pravilnika, nego su nažalost presudili drugi nesportski motivi.
Kako je moguće jedan klupski rezultat upoređivati sa rezultatom sa zvaničnog šampionata Evrope.

Karate savez Crne Gore, bez animoziteta prema Vuku Borozanu i bez pretenzija prema Hodžiću iznosi stav koji bi svaki sportista trebalo da podrži, ukoliko poštuje i sebe i druge. Mario Hodžić pored zavidnih rezultata u svojoj sportskoj karijeri nosi i titulu vrhunskog sportiste pa samim tim i ne čudi da dobije i zasluži status sportiste godine.
Čestitamo na svim postignutim rezultatima gdinu Borozanu sa iskrenom željom da bude još uspješniji i time podvlačimo da nemamo nista lično protiv, ali da nećemo dozvoliti grubo kršenje Zakona i Pravilnika i to sve na štetu pojma sporta u našoj zemlji. Takođe, još jednom ističemo da ovakav stav zadržavamo i kad je u pitanju dalje odlučivanje i podržavanje istih momenata, što znači da ukoliko u narednom periodu na ovaj način donesene odluke, potvrđene istovremeno i od krovne sportske institucije COK-a, ne budu blagovremeno ispravljene, ostaviće dovoljno prostora da svoje interese i interese cjelokupne crnogorske sportske zajednice ostvarujemo putem nadležnih organa i svoja prava zaštitimo na sudu.

Nećemo se odazvati svečanosti povodom proglašenja sportiste godine jer najbolji sportista Crne Gore u ovoj godini nije dobio to priznanje.” – stoji u saopštenju.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com