Gol za sina: Sjećanje Peđe Mijatovića na posebni “El klasiko” - Volim Podgoricu

Gol za sina: Sjećanje Peđe Mijatovića na posebni “El klasiko”

U subotu je “el klasiko”, a kada igraju Real i Barselona u Španiji skoro i da nema drugih sportskih tema.

Analize, prognoze, sjećanja, intervjui – svi mediji pričaju samo u duelu dva španska i evropska giganta.

Kako je biti dio spektakla zna Peđa Mijatović, legendarni golgeter “kraljevskog kluba”, koji zbog gola u finalu Lige šampiona 1998. godine ima status legende.

Bivši crnogorski as posebno se sjeća duela na “Bernabeuu”, u decembru 1996. godine, koji je Real dobio 2:0, uz jedan njegov gol…

“Golove smo dali Davor Šuker i ja. To je bio poseban meč za mene, jer sam bio u komplikovanoj porodičnoj situaciji. Moj sin je tada bio teško bolestan, primljen u bolnicu… Osjećao sam se loše, ali bilo mi je važno da igram. Fabio Kapelo me pitao da li mogu, ostavio mi mogućnost da sam izaberem. Odlučio sam da izađem na teren, dao gol, pobijedili smo…”, ispričao je Mijatović, čiji je sin Andrej preminuo 2009. godine, nakon duge i teške bolesti.

Što se tiče subotnjeg duela, Mijatović smatra da, kao i obično, nema favorita.

“Bez obzira na formu, nikada se ne zna u ovakvim mečevima. Real će ući sa pozitivnom energijom, nakon osvajanja svjeskog klupskog prvenstva, dok Barselona ima značajnu prednost na vrhu i zna da bi osvajanjem bodova napravila ogroman korak ka tituli”, kazao je Mijatović.

Kao i svaki veliki meč, i predstojeći u Madridu, mogli bi da odluče detalji.

“Svaka greška je skupa. Ali, teško je ne napraviti greške u utakmici u kojoj će oba tima napadati, igrati ofanzivno i agresivno, na gol više. Jedva čekam”, kazao je Mijatović.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com