Metalurško-tehnološki fakultet proslavio 44 godine rada - Volim Podgoricu

Metalurško-tehnološki fakultet proslavio 44 godine rada

Metalurško-tehnološki fakultet proslavio je danas 44 godine godine rada i svečano dodijelo diplome svršenim studentima.

Čestitke studentima, uz osvrt na dosadašnji rad Fakulteta, uputila je dekanica Fakulteta prof. dr Mira Vukčević, u prisustvu prorektora Univerziteta Crne Gore prof. dr Đurđice Perović i dekana fakulteta Univerziteta.

Među počasnim gostima bili su i predstavnici tradicionalnih partnera fakulteta,  Uniproma – Kombinata aluminijuma i Pivare “Trebjesa”,  kojima je Vukčević iskazala posebnu zahvalnost.

“Od svog početka, Fakultet ima dobru saradnju sa industrijom u oblasti metalurgije i hemijske tehnologije u Crnoj Gori, koja se ogleda u naučno-stručnoj saradnji, kao i kroz kontakte u zapošljavanju naših kadrova”, kazala je Vukčević. Ona je izrazila nadu da će se decenijska tradicija saradnje sa poslovnim partnerima u projektima, u organizovanju praktičnih vježbi, studijskih posjeta, u nagrađivanju najboljih studenata i sličnih aktivnosti, nastaviti i u budućnosti.

Vukčević je istakla i naučno-istraživački rad nastavnika i saradnika koji su sa preko 200 radova zastupljeni u indeksiranim publikacijama što je, s obzirom na broj zaposlenih,  visok nivo zastupljenosti.

“Pored značajne projektne aktivnosti u oblasti naučno istraživačkih projekata, ističemo nacionalne projekte, Eureku, Cost, INVO HERIC, u koje su kao istraživači uključeni skoro svi nastavnici i saradnici. Intenzivira se i bilateralna saradnja, vrlo značajna za buduće naučnoistraživačke kontakte i složenije aplikacije. U procesu realizacije su  bilateralne saradnje sa Austrijom, Slovenijom, Hrvatskom i Bosnom i Hercegovinom, Srbijom”, kazala je Vukčević.

Studentima je poručila da je, u današnje vrijeme, permanentno unapređivano obrazovanje inženjera od posebnog značaja, zbog ubrzanog razvoja nauke I tehnologije I čestih izmjena tehničke i pravne regulative u ovim oblastima

“Zbog toga, dragi moji student, sigurna sam da ste na našem Fakultetu dobili odgovarajući nivo znanja, koji će vam omogućiti da se aktivno uključite u tržišnu utakmicu, gdje ćete imati priliku da pokažete svoje kvalitete i zadovoljite kriterijume poslodavca”.

Na svečanosti je dodijeljeno 28 bečelor diploma, 30 specijalističkih, dvije diplome diplomiranim inžinjerima metalurgije i jedna za stečeno zvanje magistra.

Najboljim studentima osnovnih studija Metalurgije i Hemijske tehnologije, Milici Vujović i Bojani Zindović, nagrade je uručio Nebojša Dožić, generalni direktor Uniprom KAP-a, dok je najboljim studentima specijalističkih studija Zaštita životne sredine, Tamari Krvavac, Milisavu Dačeviću i Luki Vujičiću, nagrade uručio Vanja Lazarević, direktor proizvodnje i logistike Pivare “Trebjesa” d.o.o Nikšić

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com