FSCG bira najbolje u 2017. - Volim Podgoricu

FSCG bira najbolje u 2017.

Fudbalski savez Crne Gore danas će na ceremoniji u podgoričkom hotelu „Hilton” (13 sati) zaključiti 2017. godinu.

Bila je to godina povratka vjere u nacionalni tim, koji se do posljednjeg mjeseca kvalifikacija borio za plasman na Mundijal.

Stevan Jovetić i Stefan Savić bili su predvodnici selekcije koju je samo jedna pobjeda dijelila od plasmana u baraž za SP, pa se očekuje da će neko od njih dvojice dobiti priznanje za najboljeg crnogorskog fudbalera u 2017.

Bilo je još igrača koji su se istakli, nekoliko otkrovenja i novih lica, među njima svakako i Marko Janković, koji je na najbolji mogući način iskoristio šansu koju mu je ukazao selektor Ljubiša Tumbaković.

Jovetić i Savić su i dva posljednja laureata – napadač Monaka bio je najbolji  u 2015, a defanzivac Atletiko Madrida u 2016. godini. Najbolji igrač će se dobiti glasovima trenera i kapitena prvoligaških klubova.

Biće svečano u hotelu „Hilton”, jer će posebna prizanja dobiti igrači koji su upisali 50 nastupa (zlatni jubilej) i 25 (srebrni)  u reprezentaciji Crne Gore.

Elsad Zverotić (61) i Fatos Bećiraj (50) su rekorderi po broju mečeva u nacionalnom timu, Jovetić je odigrao 49 utakmica, Savić i Mirko Vučinić po 46, Simon Vukčević 45…

Tradicionalno, FSCG će izabrati najboljeg igrača i najuspješnijeg trenera Telekom 1. CFL.

Napadač Sutjeske Igor Ivanović predvodio je Nikšićane do trofeja u Kupu i do ubjedljive prednosti na tabeli u prvom dijelu tekuće sezone. Njegov saigrač, golman Vladan Giljen, oborio je rekord po broju minuta bez primljenog gola (preko hiljadu), a Ivanovićev bivši saigrač, Miljan Vlaisavljević, koji je golom donio Nikšićanima trofej u Kupu, igrao je dobro za Budućnost u jesenjoj polusezoni.

„Eksplodirao” je i napadač Zete Nikola Krstović, pa među tim imenima treba tražiti najboljeg igrača na domaćoj sceni u 2017.

Kada su u pitanju treneri, prošlogodišnji laureat, Nikola Rakojević, osvojio je trofej u Kupu i sjajno je predvodio Sutjesku u drugom dijelu prošle i prvom dijelu ove sezone. Miodrag Vukotić je, s druge strane, osvojio titulu sa ekipom Budućnosti. Biće izabrani i najperspektivniji igrači, kao i najbolji igrač futsala.

 (Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com