PODGORICA: Počeo protest podrške RTCG-u - Volim Podgoricu

PODGORICA: Počeo protest podrške RTCG-u

Grupa nevladinih organizacija, organizuje performans ispred parlamenta, pod motom “Nezavisni Javni servis i tačka”.

Performans ispred parlamenta organizuju Centar za građansko obrazovanje (CGO), Centar za istraživanje i monitoring (CEMI), Centar za istraživačko novinarstvo (CIN), Centar za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO), Institut Alternativa (IA) i Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS), a u znak protesta protiv napada i pritisaka na nezavisnost RTCG.

“Većina članova Savjeta RTCG je u protekle dvije godine uspjela da pokrene proces promjena i otvori prostor za upravljanje i uređivanje RTCG na objektivniji način”, poručili su predstavnici civilnog sektora.

..

Kako su kazali, država Crna Gora, građani i građanke zaslužuju dobar i pošten javni servis, “a ne pristrasnu i partijsku TV koju smo godinama plaćali”.

Ističu da nas nezavisni Javni servis približava EU, za razliku od partijskog, koji nas udaljava od Evropske unije.

“Odbrana nezavisnosti RTCG je odbrana procesa evropske integracije, interesa države Crne Gore i njenih građana i građanki. Performansu će prisustvovati predstavnici nevladinih organizacija, medija i medijskih udruženja, sindikata, ostali slobodni građani i građanke”, zaključuje se u saopštenju.

 (Rtcg)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com