Cetinje: DPS-u i mjesto šefa Skupštine i gradonačelnika - Volim Podgoricu

Cetinje: DPS-u i mjesto šefa Skupštine i gradonačelnika

Demokratska partija socijalista (DPS) i Socijaldemokrate (SD) formiraju  vlast na Cetinju, a partiji Mila Đukanovića uz mjesto gradonačelnika pripada  i pozicija predsjednika Skupštine Prijestonice.

“Vijestima” je to potvrđeno sinoć  iz više izvora, kao i da predsjednik SD Cetinje Ivan Gazivoda nije prihvatio mjesto predsjednika Skupštine. Zauzvrat su dobili drugu poziciju.

Cetinjski odbori DPS i SD  dali su saglasnost na pregovaračku platformu  koja je osnova  za vlast u Prijestonici. Ostalo je da se o tome izjasne predsjedništva dviju partija, poslije čega bi slijedilo potpisivanje koalicionog sporazuma. To je potvrđeno   “Vijestima” iz više izvora.

DPS još nije zvanično donio odluku o gradonačelniku. Jedan od glavnih kandidata je Aleksandar Kašćelan, nakon što je Aleksandar Bogdanović izabran za ministra kulture.

Kašćelan je direktor Montenegro bonusa.

“Vijesti” su objavile početkom septembra da je on jedan od ozbiljnijih kandidata za nosioca izborne liste DPS za Cetinje, ali se, ipak, odlučilo da to ponovo bude Bogdanović.

Druga sjednica Skupštine Prijestonice trebalo bi da bude  održana sjutra.

Na konstitutivnoj sjednici su potvrđeni mandati odbornicima, ali nije izabran šef Skupštine.

Na sjednici u subotu bi trebalo da bude donijeta odluka o privremenom finansiranju Prijestonice.

DPS je na izborima 26. novembra izgubio apsolutnu većinu i da bi ostao na vlasti  tražio je podršku SD-a.  SD je odbio ponudu opozicije, koja je bila spremna da joj za smjenu DPS-a ponudi  sva mjesta u Prijestonici, uključujući i gradonačelnika.

U paketu sa Cetinjem,  dvije partije se dogovaraju i o  formiraju vlasti  u Petnjici i u Mojkovcu, što je očekivanje SD-a.

U oba ova grada DPS ima apsolutnu vlast. DPS je prošle godine u Tivtu osvojio apsolutnu vlasti, ali je zvao SD u koaliciju.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com