Haos na graničnom prelazu: Na ulazu u CG koloni nema kraja - Volim Podgoricu

Haos na graničnom prelazu: Na ulazu u CG koloni nema kraja

Na graničnom prelazu Sitnica sa Bosnom i Hercegovinom, na ulasku u Crnu Goru, večeras kilometraske kolone i putnici su već skoro dva sata „zaglavljeni“.

Foto: Radio Jadran

“Bojimo se da će neki turisti dočekati ovdje Novu godinu, jer se kolona ne pomjera i nema joj kraja. Ako se Novljani pitaju gdje su turisti, šalju pozdrav sa granice“, sarkastično komentarišu neki od putnika za Radio Jadran.

U međuvremenu su neki ogorčeni Novljani, poslije dva sata „tapkanja u mjestu“ okrenuli automobile i zaputili se preko Vilusa, ka Risnu, da bi došli do Novog.

Foto: Radio Jadran

U graničnoj policiji u Herceg Novom kažu da su tri ulazne trake otvorene, da sistem kontrole funkcioniše bez zastoja, ali kapaciteti ovog graničnog prelaza su nedovoljni. I sada, kao i tokom ljeta, stvaraju se kolone, nikako krivicom graničnih službi. Sitnicu koristi sve više turista iz regiona koji dolaze na more i neophodno je proširenje i rekonstrukcija tog prelaza.

Ovoga puta kolone su uzrokovane i najavom da se putarina na crnogorskoj strani magistralnog puta Trebinje-Herceg Novi neće naplaćivati 30. i 31. decembra, kao i 1. januara.

(Radio Jadran)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com