POMOZITE! “Sine majka ce sve uraditi da tebi, tvojoj braci i sestri bude bolje…“ - Volim Podgoricu

POMOZITE! “Sine majka ce sve uraditi da tebi,  tvojoj braci i sestri  bude bolje…“

Pismo majke  upućeno Banki hrane prenosimo u cjelosti  kako bi ljudi i kompanije kao i institucije pomogli u sladu sa mogućnostima.
“Obracam vam se kao jedna očajna  majka sa četvoro djece, koja je više od nedelju dana provela bez struje. Da moja muka bude još veća,  imam sina starosti dva i po mjeseca koji je prvog dana rođenja  dobio upalu pluća,  a zatim i tesku anemiju zbog koje mu je život bio ugrožen.
Znam da će me mnogi osuditi što sam stvorila toliko djece,  da ni ja ni moj nevjecani suprug trenutno nismo u mogućnosti da im stvorimo bolji život.
Molimo Vas da nas razumijete i ako možete i želite pomognete.
Moj suprug  je ostao  bez posla. Na žalost  u nasem gradu je teško doći do bilo kakve vrste posla. Ni ja ni  on ne bjezimo od bilo kog posla,  spremni smo sve da radimo da bi nasa djeca imala koru hleba .
Moj suprug  je imao tri operacije na lijevom oku zbog kojih ne bi  smio fizičke poslove raditi ali ipak ih obavlja kada god  do njih dođe.
Moj život  i kao djetetu nije bio lak,  pa mi sad cjelokupna situacija još teže pada .
Gledam u mog malog Vuka i srce mi se steže. Kažem mu i ako me on ne shvata , “sine majka ce sve uraditi da tebi  tvojoj braci i sestri  bude bolje “.
Smogla sam  snage da se obratim fondaciji Banka hrane.  Čula sam za ovu organizaciju  i za gdju Marinu Medojević prvenstveno kao ženu velikog srca i humanistu i zato sam se odlučila obratiti im se. Molim ljude koji ce ovo procitati kao i društveno odgovorne kompanije i institucije za pomoć.
Kako smo bili bez struje  nedjelji dana obratila sam se za pomoć institucijama.
Obraćala sam se nadležnim institucijama, Opštini Cetinje počevši od gradonacelnika Aleksandra Bogdanovica koji zbog svojih mnogo brojnih obaveza nije imao vremena da me primi i ako sam ga obavjestila da se sa svoje četvoro djece nalazim bez struje.
Imala sam poziv iz Centra za socijalni rad Cetinje gdje mi je rečeno  da će  direktor  Milosevic,  na inicijativu Saske Brajovic zvati elektrodistribuciju da nam puste struju sa obrazloženjem da smo  socijalni slučaj   sa četvoro male djece. Tako je i bilo.  Međutim, nismo mogli  sklopiti ugovor   jer smo imali već dva sklopljena  u jednoj godini.
Zahvalila bih de gospodji Saški  Brajović   koja nam je pomogla sa hranom iz Crvenog krsta Crne Gore i uplatom od 60 eura. Ona se kao socijalni radnik zauzela oko naše porodice i intervenisala da nam iz Ministarstva rada i socijalnog staranja  daju pomoc kojoj se nadam.
Mnogo se zahvaljujem  Muzičarima Crne Gore koji su se upoznali  preko Banke  hrane sa našom situacijom i odmah uplatili ukupan dug struje  i omogućili djeci da ne žive u mraku. Kupili su nam i dva metra drva kao u pelene i potrebštine za djecu. Napunili su nam frižider  hranom a naša srca srećom.
Na žalost imamo još dugovanja u prodavnicama  prehrane i garderobe. Zbog cjelokupne situacije sam zaostala sa vraćanjem dugova prodavnici  Marteks i još nekim manjim marketima kao i Butiku Barbi, Poletarac kao i ljudima  koji su mi u teškim trenucima pozajmili  novac.
Mi nemamo prihoda osim 65 eura  polodiljske  nadokade pa zato molim ljude ako mogu da nam pomognu .

Ponekad osudjujem i samu sebe  pa vas molim da to vi ne činite jer znam da moramo  izdržati zbog moja četiti andjela.

Dajte nam snage da se borimo i vjetar u leđa, molim Vas.
Zamolila bih za pomoć u vidi hrane, garderobe,  obuće.
Za sina od 2 godine, br. obuce je 20, roba velicine za uzrast od 3 god.
Za kćerku  od 3 godine, obuća br. 25, roba velicine 3.
Za bebu  nehodajuce obuce robica 3 mjeseca. Aptamil   mlijeko jedinicu i  pelene 2 i 5 velicine. Za muško dijete od deset godina, obuća je broj 35,  i roba odgvarajuće veličine za ovaj uzrast.
Zbog neplaćenih obaveza prema Extra TV i Total TV moj i suprugov žiro račun su u blokadi.

Broj ziro racuna  je  535-2000100024699-32

Na ime Ranko Stijepovic kod  Prve banke.
Ukoliko želite pomoći ovoj poridici,  možete dobiti njen  kontakt na e-mail adresi bankahranepg@gmail.com na Tel: 069 495 680 ili u inboxu na fb stranici Banke hrane Crne Gore.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com