Katnić: Spriječili smo krvavi zaplet u Crnoj Gori - Volim Podgoricu

Katnić: Spriječili smo krvavi zaplet u Crnoj Gori

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić otkrio je da je Tužilaštvo u prikupljanju dokaza u postupku pokušaja terorizma 16. oktobra 2016. godine imalo značajnu podršku međunarodnih prijatelja Crne Gore, prvenstveno Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije, kao i susjedne Srbije.

“Posebno su nam u prikupljanju dokaza za krivični postupak pomogli oni najveći, a naši bezinteresni prijatelji – SAD i Velika Britanija. Osim njih, Srbija i njeni državni organi su kao i mi, a možda i više, doprinijeli da sve ostane u pokušaju,” rekao je Katnić.

“Iako se radi o pojedincu, imajući u vidu njegovo zvanje, spominjem i preventivnu ulogu mitropolita crnogorskog Amfilohija, naročito tokom izbornog dana 16. oktobra,” ističe Katnić.

Specijalni tužilac je uvjeren da raspolaže brojnim materijalnim dokazima koji potkrepljuju sve tvrdnje iz optužnice.

“Mogu obećati stotinu ostavki, jer sam apsolutno siguran da je već sve dokazano i da će to biti potvrđeno osuđujućom presudom. Upravo je to već učinjeno u odnosu na devet optuženih u ovom predmetu, a što neki, izgleda, namjerno zaboravljaju,” kazao je on.

Katnić je istakao da rezultati, koliko god dobri bili, a činjenica je, kaže, da su ostvareni u svim ovim oblastima, moraju biti bolji, zbog čega je neophodno jačati kapacitete Specijalnog državnog tužilaštva.

“Činjenica je da ova i druga krivična djela može počiniti jedna ili više osoba i tada govorimo o izvršilaštvu, odnosno saizvršilaštvu. U izvršenju krivičnog djela mogu učestvovati i druga lica, kao podstrekači i pomagači, i to se naziva saučesništvo u užem smislu,” istakao je Katnić.

 (Pobjeda)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com