Napustili su ovaj svijet 2017. ali su ostala njihova djela - Volim Podgoricu

Napustili su ovaj svijet 2017. ali su ostala njihova djela

Brojne poznate svjetske i domaće zvijezde napustile su nas 2017. godine. Muzičari, pjevači, glumci odlazili su jedan po jedan, ostavljajući za sobom besmrtna djela.

Dragan Mićalović (67)

Glumac Dragan Mićalović, otac glumica Slobode i Dragane, preminuo je 5. jula, iza sebe ostavivši veliki broj uspješno odigranih pozorišnih uloga za koje je bio i nagrađivan. Televizijskoj publici je ostao upamćen po ulogama u serijama “Srećni ljudi”, “Seljaci”, “Moj rođak sa sela”…

Ljubiša Samardžić (81)

Legendarni glumac Ljubiša Samardžić preminuo je u septembru u 81. godini poslije teške bolesti. Postao je istaknuto ime u jugoslovenskoj kinematografiji. Talenat ga je predodredio za velike uspjehe, a posebnost koju je nosio u sebi učinila ga je legendom. Bio je oženjen Mirjanom, sa kojom je bio u braku 50 godina. Za sobom je ostavio već legendarne filmove i serije, od „Vrućeg vjetra” i „Policajca s Petlovog brda”, do „Neretve” i „Tri karte za Holivud”.

Predrag Gojković Cune (85)

Legendarni pjevač narodne muzike, čuven po pjesmama „Janičar”, „Ljubav mi srce mori”, „Kafu mi, draga, ispeci”, otišao je 21. jula . Bio je vlasnik prve „zlatne ploče“ na Balkanu, a njegova karijera trajala je čak 70 godina.

Bogoljub Mitić Đoša (49)

Poznati srpski glumac i humorista Bogoljub Mitić Đoša preminuo je iznenada u junu u 49 godini od posljedica srčanog udara. Nadimak Đoša ili Bata Đoša je dobio po ulozi Đoše koju je igrao u TV seriji „Porodično Blago“. U TV seriji „Agencija za SiS“ je pored glavne uloge (Mulja) bio i saradnik na pisanju scenarija.

Miki Jevremović (75)

Šlager pjevač bivše Jugoslavije preminuo je u januaru 2017. od posl.edica moždanog udara. Iza njega su ostale pjesme za sva vremena kao što su „Pijem“, „Ako jednom vidiš Mariju”, „S kim si sada kad je tužno vrijeme”…

Dona Ares (41)

Bosanska folk pjevačica Azra Kolaković, koja je bila poznatija kao Dona Ares, preminula je poslije duge i teške bolesti.

Džeri Luis (92)

Veliki američki glumac, kralj komedije Džeri Luis umro je prirodnom smrću u 92 godini. Luis je, između ostalog, 1993. godine, uz Džonija Depa i Fej Danavej, glumio i u filmu “Arizona Dream” (Arizona Dream) Emira Kusturice. Slavu je stekao i na Brodveju, gdje je 1995. godine u drami “Prokleti Jenkiji” (Damn Yankees) ponio titulu najplaćenije zvijezde ikada. Izuzetno popularan širom Evrope, naročito u Francuskoj gdje je postao poznat i kao “Kralj ludog” (Le Roi du Crazy), među brojnim nagradama, Luis je osam puta proglašen za najboljeg režisera, od toga tri puta upravo u Francuskoj i po jednom u Belgiji, Italiji, Njemačkoj, Holandiji i Španiji. Posljednji film, “The Trust”, snimio je prošle godine. U njemu je igrao oca Nikolasu Kejdžu.

Hju Hefner (91)

Osnivač magazina „Plejboj” umro je u 91. godini, a posljednje dane proveo je u svom domu u Los Anđelesu, okružen voljenim „zečicama”.

Rodžer Mur (90)

Legendarni glumac Rodžer Mur, koji je svojevremeno glumio agenta 007 Džejmsa Bonda, preminuo je u 90. godini.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com