Ukoliko planirate da podignete kredit u 2018., imamo DOBRU VIJEST - Volim Podgoricu

Ukoliko planirate da podignete kredit u 2018., imamo DOBRU VIJEST

U Crnoj Gori se u narednoj godini mogu očekivati niže kamate na kredite, ali ne i više stope na štednju, saopštio je guverner Centralne banke , Radoje Žugić.

“Mislim da nije realno očekivati rast kamatnih stopa na štednju u narednoj godini”, kazao je Žugić u intervjuu Vijestima.

On je naveo da je više faktora koji utiču na visinu kamatnih stopa.

“U prvom redu to su rizik zemlje, referentne kamatne stope ključnih centralnih banaka, operativni troškovi poslovanja, a zatim i nivo nekvalitetnih kredita”, objasnio je Žugić.

On je saopštio da su u prethodnom periodu zabilježeni pozitivni trendovi kod svih tih faktora.

“Svi ti rezultati, uz zdravu konkurenciju među bankama prisutnim na našem tržištu, stvaraju okvir za očekivanje da će nam naredna godina donijeti niže kamatne stope”, rekao je Žugić.

On smatra da ima prostora za dalje sniženje kamatnih stopa i da će takav, kako je kazao, očekivani trend, u budućnosti imati pozitivne efekte na privredu i građane.

Kada je u pitanju rast kamatnih stopa na štednju u narednoj godini, Žugić smatra da to nije realno očekivati.

“U uslovima kada su banke visoko likvidne, kada na finansijskim tržištima imamo obilje likvidnih sredstava i kada su referentne evropske kamatne stope negativne, realno je očekivati da će se tokom naredne godine pasivne kamatne stope zadržati na sličnom nivou kao u ovoj godini“, rekao je Žugić.

Na pitanje šta je predlog CBCG kako bi se smanjila nelikvidnost privrede u kratkom roku, Žugić je odgovorio da ne postoji jedinstvena mjera koja bi riješila taj problem, već se sistematski i kontinuirano mora raditi na otvaranju što više mogućnosti za povećanje prihoda preduzeća.

“Sa pozitivnim izgledom rasta privrede i banke će imati veći podsticaj da kreditiraju privredu“, ocijenio je Žugić.

Prema njegovim riječima, bankarski sektor u Crnoj Gori je stabilan i adekvatno kapitalzovan, a stabilnost se ogleda u rastu svih ključnih parametara poslovanja u sistemu tokom ove godine.

Žugić je ocijenio I da postoji prostor za sniženje naknada koje banke naplaćuju građanima za pružanje platnih usluga.

On nije precizirao kada će CBCG predložiti Vladi da dodatno oporezuje bogataše, već smatra da treba zadržati konkurentnu poresku politiku, da bi se sačuvale postojeće i privukle nove investicije.

“Nijedna zemlja nije sprovela uspješnu fiskalnu konsolidaciju bazirajući je samo na oporezivanju luksuza“, zaključio je Žugić.

Vijesti

4 komentara

  1. Да се ​​правилно представим, ја сам г. Мицхаел Бенсон, приватни зајмодавац, дајем минимални зајам у износу од 5.000 долара или његов еквивалент у другим валутама на било који износ кредита уз каматну стопу од 3%, ово је финансијска прилика за ваш врата, брзо узмите кредит од 2018. године. Има толико људи који траже финансијске прилике или помоћ око угла и на местима, па чак и тада не могу добити, али овде је. Могућности финансирања на вашим вратима и, стога, не можете себи приуштити да пропустите ову прилику. Ова услуга је намењена људима, компанијама, привредницима и женама и доступност сваке количине коју желите добити више информација. Контактирајте нас путем е-поште: МИЦХЕАЛБЕНСОНЛОАНАГЕНЦИ@ГМАИЛ.ЦОМ
    Образац за кредит и вратите је.

    Пун назив ……………..

    Приватни број телефона …………….

    Земља ………………

    Адреса ……………

    Држава ……………

    Иеарс …………..

    Пријавили сте се прије или не. ………….

    Држава …………..

    Потребан износ кредита. ………………

    Период зајма ……………

    Занимање ……………..

    Месечни приход …………………

    Уважавајући ове детаље, ми ћемо вам послати наш договор са распоредом накнаде, а ако прихватате Услове и услове, можете добити кредит након што је одобрен, у зависности од тежине, хитности и поверења које имамо за вас.
    Чекам ваш брз одговор.

    С поштовањем,

    Мицхеал Бенсон

  2. My brother suggested I might like this website. He used to be totally right. This submit actually made my day. You cann’t imagine just how a lot time I had spent for this information! Thanks!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com