15 minuta imena, tajni, luksuza i razgovora o crnoj magiji: U decembru je objavljen snimak o kavačkom klanu, a sinoć je njihov član izrešetan (VIDEO) - Volim Podgoricu

15 minuta imena, tajni, luksuza i razgovora o crnoj magiji: U decembru je objavljen snimak o kavačkom klanu, a sinoć je njihov član izrešetan (VIDEO)

U Beogradu, u centralnoj gradskoj opštini Vračar, nešto prije ponoći ubijen je Davorin Baltić (41), državljanin Crne Gore, inače pripadnik kavačkog klana. Ubistvo je nastupilo nakon što se na Jutjubu sredinom decembra pojavio snimak “kavački klan”, u kojem se daju detaljne informacijame o ovoj kriminalnoj grupi.

 Likvidacija Baltića dogodila se u Ulici Internacionalnih brigada na Vračaru, u njega je ispaljeno više hitaca iz vatrenog oružja. Pronađen je mrtav u svom vozilu.

Baltić je dovođen u vezu sa Kavačkim klanom kao visokopozicionirani član, a ovo ubistvo predstavlja nastavak krvave serije obračuna crnogorskih kriminalnih klanova (kavačkog i škaljarskog).

Foto ilustracija: Telegraf, Profimedia, Wikipedia

SNIMAK KAVAČKOG KLANA

Crnogorska policija još nije dobila odgovor od kolega kojima se obratila za pomoć u otkrivanju informacija koje su 16. decembra objavljene na Jutjubu u snimku pod naslovom “Kavački klan”. To je “Pobjedi” potvrđeno iz izvora bliskih istrazi.

Kako im je nezvanično saopšteno, petnaestominutni materijal koji je za dvije nedelje imao skoro 180.000 pregleda, sadrži informacije o kojima crnogorska policija nema saznanja, što je bio razlog da se uključe međunarodne policijske organizacije. Dio materijala koji je predstavljen javnosti nalazi se u spisima predmeta koji je u Višem sudu.

Istražitelji provjeravaju da li vođa Kavačkog klana Radoje Zvicer i član ove organizacije Predrag Knežević, koriste lažne identitete, kako je to predstavljeno na snimku. Zvicer, navodno, koristi identitet Josipa Babića, državljanina BiH, rođenog u Nemačkoj, a Knežević se krije pod identitetom Miroslava Desnice.

Na snimku su prvi put otkriveni detalji o navodnom kriminalnom djelovanju ovog klana, njihovi lažni identiteti, kao i nazivi države u kojima se bave ilegalnim poslovima.

Foto: Profimedia/Photononstop

Kao visokopozicionirani članovi ove kriminalne organizacije, osim Zvicera i Kneževića, pominju se i Slobodan Kašćelan, Igor Božović, Davorin Baltić, Dragan Knežević, Damir Meljović, Vladimir Roganović i Milan Vujotić. Svi oni, prema saznanjima crnogorske policije, nalaze se van zemlje.

Crnogorska policija nije imala saznanja da Zvicer koristi ime Josipa Babića, što je jedan segment policijskih provjera. Ono što je jasno istražiteljima je da je snimak postavljen da se uruše odnosi unutar ove kriminalne organizacije, a policija predstavi kao nemoćna da im stane na put.

Takođe, objavljene su i fotografije “luksuznih građevina” u naselju Kavač koje posjeduju članovi tog klana. Prema navodima sa snimka, oko određenih objekata postavljen je zid visok osam metara koji je izgrađen kao štit od mogućeg napada sa brda koje se nalazi sa suprotne strane.

Sa prednje strane se takođe nalazi zid i metalna ograda u visini od pet metara i mnoštvo kamera za nadzor. Građevine vrijede više miliona evra. Ko je dozvolio izgradnju takvih objekata i odakle potiču sredstva za izgradnju, pita se autor snimka, navodeći da sada neće biti prikazane fotografije desetina luksuznih vila, stanova, automobila… ali da će to biti učinjeno u sledećem videu koji će, kako je najavio, biti objavljen kako bi se toj kriminalnoj grupi stalo na kraj.

Foto-ilustracija: E-Stock.us/Petar Jovanović

 U sklopu ovog snimka objavljene su dvije fotografije Radoja Zvicera. Na prvoj je, navodno, prikazano kako je Zvicer izgledao prije deset godina. Odmah zatim prikazana je skorašnja fotografija vođe kavačkog klana, snimljena nakon što je presadio kosu u Istanbulu. U ovom snimku se prvi put obelodanjuju da Zvicer sada koristi tuđi identitet.

CRNA MAGIJA

U nemogućnosti da savladaju svoje protivnike, takozvani Škaljarski klan, jedan od pripadnika Kavačkog klana a ujedno i šef obezbeđenja Radoja Zvicera, Aleksandar Đurišić, kako piše u videu, koristi i crnu magiju kao oružje u ovom ratu klanova smatrajući da će tako ostvariti prednost u odnosu na svoje suparnike. U ovom snimku objavljen je i telefonski razgovor između Đurišića i neidentifikovane žene koja mu “pomaže crnom magijom”.

Kako piše crnogorski “Dan”, nesumnjivo je da je u ovom snimku objavljen dio tajni o ovom klanu koji njima suprotstavljena grupa, škaljarski klan, zna i za šta posjeduje dokaze još iz perioda kada su djelovali kao jedna kriminalna organizacija.

Istražitelji vjeruju da je snimak dostavljen iz regiona i ne isključuju mogućnost da je “doturen” iz suparničkog škaljarskog klana. Rat sa ulica se preselio i na društvene mreže.

Pogledajte video:

 

(Telegraf)

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com