PLAČE I NEBO I ZEMLJA: Martin i Milica su imali samo svoje bebe, a njih je progutao požar! - Volim Podgoricu

PLAČE I NEBO I ZEMLJA: Martin i Milica su imali samo svoje bebe, a njih je progutao požar!

Dječak od dvije i djevojčica od godinu dana, stradali su u subotu kada su se, po prvim rezultatima, upalile svjećice na novogodišnjoj jelki!

Nezapamćena tragedija desila se u žabarskom selu Porodin, dok je majka bila u štali, gdje je hranila stoku.

– Riječ je o porodici Martina Jeremića, koji se sa suprugom Milicom prije nekoliko godina doselio u Porodin iz Jagodine. Čuli smo da su svjećice na novogodišnjoj jelci izazvale kratak spoj, da je žar pao na pod, pa se vatra brzo prošririla na cijelu kuću – pričaju mještani Porodina.

S druge strane, po priči mještana, postoji i verzija da je dječak otvorio šporet i da je iz njega ispala varnica, a da se vatra razbuktala i brzo proširila na cijelu kuću.

– Majka je iz štale čula vrisak dječaka – nastavljaju očevici. – Potrčala je ka kući, ali od vatre nije mogla ni da priđe svom domu. Nesrećna žena je odmah otrčala do komšija, koji su pozvali vatrogasce.

– Vatrogasci su za desetak minuta stigli na lice mjesta. Međutim, nesrećnoj djeci nije bilo spasa. Njihova tijela pronađena su u ruševinama kuće – nastavljaju mještani.

Mještani pričaju i da je Martina, oca nastradale djece, uvijek pratila tužna sudbina.

– On je u Porodin došao iz Svilajnca, jer ga je u našem selu usvojio čovjek po imenu Mira, koji sa svojim sinom nije bio u dobrim odnosima – kažu Porodinci.

– Kobnog jutra, Martin je otišao u šumu da porodici donese ogrijev. Pored toga, radio je najteže fizičke poslove kako bi prehranio porodicu, a onda je, za samo desetak minuta, ostao bez svega.

Osnovno javno tužilaštvo u Požarevcu naložilo je obdukciju tijela nesrećne djece. Otvorena je i istraga, koja bi trebalo da pokaže šta je uzrok izbijanja požara, kao i da li ima odgovornosti majke za ovu nesvakidašnju tragediju.

(dijaspora.news/Blic/G. Popović/Foto: Tpknews/Privatna arhiva)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com