Marković: Nisam ja došao u DPS, nego ga stvarao sa Đukanovićem - Volim Podgoricu

Marković: Nisam ja došao u DPS, nego ga stvarao sa Đukanovićem

Premijer Duško Marković kazao je da nema neslaganja sa liderom Demokratske partije socijalista (DPS) Milom Đukanovićem, navodeći da je zajedno sa njim stvarao tu partiju. On je u intervjuu Televiziji Vijesti kazao da sa stranačkim liderom “ima kvalitetan lični odnos”.

“Ja sam neko ko radi u interesu države i ko poštuje prijatelje i partnere ako oni to zaslužuju. Ako ne zaslužuju, nemaju moje poštovanje. Sa Đukanovićem sam svih ovih godina politički veoma snažno sarađivao. Ono što je karakteristično i za mene i za njega, u partiji nemamo komprimisa sa onima koji nemaju kvalitet, koji nemaju potencijal, pa su možda ti ljudi skloni raznim spekluacijama”, kazao je on, odgovarajući na pitanje da li bi mogao proći kao Igor Lukšić.

“U DPS nisam došao sa strane već sam u partiji od prvog dana. Ja imam u toj partiji svoje ime, svoj stav i svoj način rada. Koga bih ja izdavao”.

Marković je rekao i da nema nikavog ograničenja da se izbori naredne godine održe po važećem izbornom zakonodavstvu, ističući da u Crnoj Gori nije problem loše izborno zakonodavstvo već loše političke prakse koje promivišu stranke u oči izbora i na dan izbora.

Premijer tvrdi da mu je Komesar EU za proširenje i susjedsku politiku Johanes Han poslao sugestije za jačanje izbornog povjerenja nakon novembarskih izbora. Marković je rekao i da nema pritisaka na Javni servis, iako je nezadovoljan tretmanom Vlade na RTCG.

“Privatni mediji mogu da imaju taj komfor i slobodu da sami odluče kako će pratiti vladine poltike, ali Javni servis mora da ima obevazu da ih na valjan način približi građanima. Javni srevis to nije radio. Nastojao je da u velikom broju slučajeva ono što su pozitivni reultati naše politike obilježi negativim sadržajem”, rekao je on, ističući da će u 2018. Vlada “ući u izradu novih ili izmjene postojećih medijskih zakona, kako bi unaprijedili medijsku scenu.

Komentarišući odluku Vlade da raskine ugovor o izgradnji drugog bloka termoelektrane, on je podsjetio da je zaustavio i prodaju Luke Bar i Buljarice jer nije bio zadovoljan ponudama.

“Vlada je sugerisala Elektroprivredi da u najkraćem roku ponudi novi model za gradnju 2. bloka u Pljevljima. Vidim da kritičari žele da nam zbog ove odluke udaraju packe, ali ja milsim da je ovo hrabra odluka i da je u korist građana”, rekao je on.

Marković je rekao da će DPS uskoro predstaviti imena predsjednika opština na Cetinju, Mojkovcu i Tuzima.

Kandidat za predsjednika nakon Božića

Marković je rekao da će DPS predstaviti predsjedničkog kandidata nakon božićnih praznika. Premijer je kazao da je i on  predlagan za kandidata, ali da su se u partiji složili da Vlada dobro radi svoj posao.

“Ko god bude kandidata DPS na predsjedničkim izborima, sigurno će pobijediti. Mi u partiji već smo imali nekoliko krugova konsultacija o kandidatu, i mi tu imamo jasnu političko ubjeđenje koji kandidati mogu da pobijede. Za što nijesmo izašli sada sa predlogom kandidata – to je pitanje političke taktike. Dozvolićete da svaka partija ima pravo na to. Vidimo šta se dešava u opoziciji, ne znamo kako će oni ići na izbore, da li će ići u koaliciji, sa jednim kandidatom, da li će ih biti više ili li će biti manje koalicija sa jednim, a ostale ići sa svojim. Dakle, dozvolite da DPS, kao ozbiljna partija, kao partija koja već dugo pobjeđuje, odredi trenutak kad će objaviti ime svog kandidata”, kazao je Marković.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com