NJIHOVA PUTOVANJA NAS DEBELO KOŠTALA: Evo KOJI poslanik je NAJVIŠE putovao o našem trošku! - Volim Podgoricu

NJIHOVA PUTOVANJA NAS DEBELO KOŠTALA: Evo KOJI poslanik je NAJVIŠE putovao o našem trošku!

Crnogorski poslanici, isključujući opozicione koji su bojkotovali parlament, potrošili su tokom prošle godine za međunarodna putovanja 54.686 eura, saopšteno je Pobjedi iz Skupštine.

Poslanik DPS-a Predrag Sekulić, od poslanika, najviše je putovao tokom prošle godine. Po tom osnovu iz skupštinskog budžeta potrošio je 8.156 eura navodi se u podacima koje je Pobjeda dobila iz parlamenta. Sekulić je imao 13 službenih puteva, a najčešće je putovao da bi učestvovao u radu Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope i predvodio stalnu delegaciju crnogorskog parlamenta na zasijedanja PSSE u Strazburu. Njegov odlazak na januarsko zasijedanje PSSE koštao je 1.004 eura.

Troškovi

Najmanji trošak za putovanja imao je poslanik DPS-a Miodrag Radunović. On je samo jednom putovao o trošku Skupštine i to za 142 eura. Išao je u Bjelorusiju, na sastanak Stalnog odbora Parlamentarne dimenzije Centralnoevropske inicijative.

Poslanik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović za sedam službenih putovanja iz skupštinskog budžeta potrošio je 6.705 eura. Najviše je koštao njegov boravak u inostranstvu kada je učestvovao na devetodnevnoj skupštini Američko-kanadske unije udruženja Crne Gore u Njujorku i to 2.409 eura.

Poslanik DPS-a Obrad Mišo Stanišić na ukupno 12 službenih putovanja potrošio je 3.883 eura. Najviše je potrošio – 942 eura kada je bio u sedmodnevnoj posjeti Potkomiteta o transatlantskim ekonomskim odnosima i Komiteta za nauku i tehnologiju u Otavi.

Poslanik HGI Adrijan Vuksanović putovao je o trošku Skupštine 11 puta, i to za 3.335 eura. Najskuplji mu je bio četvorodnevni boravak u Talinu na plenarnom zasijedanju COSAP-a 538 eura. PutovanjaAndrije Nikolića iz DPS-a, kojih je bilo devet, koštala su Skupštinu 3.280 eura. Najviše je potrošio za šest dana na Bledskom forumu “Nova realnost” 610 eura. Potpredsjednik Skupštine Genci Nimanbegu (Forca) putovao je osam puta tokom prošle godine i u tu svrhu potrošio 2.908 eura. Skoro 800 eura koštalo je njegovo putovanje u Otavu, kada je bio u sedmodnevnoj posjeti Potkomitetu o transatlantskim ekonomskim odnosima i Komitetu za nauku i tehnologiju.

Službeni odlasci u inostranstvo poslanika DPS-a Miodraga Vukovića, kojih je bilo pet u prošloj godini, koštala su 2.031 euro. Od njegovih putovanja najviše je izdvojeno, i to 528 eura, za trodnevni boravak u Paviji, u Italiji, kada je učestvovao kao šef delegacije Skupštine pri parlamentarnoj dimenziji Centralnoevropske inicijative na sastanku Opšteg odbora za pitanje kulture CEI-PD. Nada Drobnjakputovala je četiri puta za ukupno 1.762 eura, a 991 euro koštao je njen petodnevni boravak u Rejkjaviku, na godišnjem globalnom samitu WPL 2017.

Za putne troškove poslanik DPS-a Luiđ Škrelja potrošio je 1.666, a najviše je koštao njegov put od 7. do 11. novembra u Talin na konferenciju “CFSPCSDP. Škreljina partijska koleginica Marija Ćatovićpotrošila je na odlaske u inostranstvo 1.799 eura, a od četiri službena puta najviše je koštao onaj na zasijedanje pSSE 620 eura. Miloš Nikolić iz DPS-a potrošio je na četiri međunarodna putovanja 1.621, a najviše 692 eura koštao je petodnevni put na konferenciju “CFSP-CSDP u Talin.

Putovanja

Sanja Vlahović, dok je bila poslanica DPS-a, potrošila je na dva službena putovanja 1.450 eura, a 1.017 eura koštao je boravak u Strazburu na januarskom zasjedanju PSSE. Poslanica DPS-a Aleksandra Vuković na četiri putovanja potrošila je 1.468 eura, od čega je učešće na seminaru u okviru bečkog procesa od 5. do 8. maja u Leinsveleru, u Njemačkoj, koštalo 630 eura. Mihailo Anđušić (DPS) putovao je četiri puta za 1.317 eura, a učešće tokom četiri dana na zasijedanju COSAP-a u Talinu koštalo je najviše 538 eura.

Međunarodna putovanja Filipa Vukovića (DPS), kojih je bilo četiri, koštala su Skupštinu 1.188 eura, a najviše je izdvojeno za njegovo učešće na Konferenciji “Stabilnost, ekonomska koordinacija i upravlj anje u EU tokom četiri dana u Talinu, i to 648 eura. Nikola Rakočević (DPS) potrošio je putujući pet puta tokom prošle godine u inostranstvo 1.098 eura, a najskuplji put mu je bio 372 eura, kada je učestvovao na zimskom zasijedanju PS OEBS-a u Beču tokom tri dana februara.

Cifre

Od 34 poslanika koji su putovali u prošloj godini, njih 15 potrošilo je ispod hiljadu eura. Marta Šćepanović iz DPSa potrošila je 912 eura na službene puteve u inostranstvo. Potpredsjednik parlamenta Branimir Gvozdenović (DPS) potrošio je po tom osnovu 860 eura, Branka Tanasijević(DPS) 965, Milorad Vuletić (DPS) 696, a Branko Čavor (DPS) 348 eura.

Mersudin Gredić (DPS) potrošio je 212, Dragutin Papović (DPS) 182, Petar Porobić (DPS) 250, a Petar Smolović (DPS) 670 eura. Nedžad Drešević (BS) putovao je za 815 eura, Radule Novović (DPS) za 638 eura, Suad Numanović (DPS) za 468, Tarzan Milošević (DPS) za 477 eura. Željko Aprcović (DPS) potrošio je na putovanja 250 eura.

Među onima koji su najmanje putovali je Daliborka Pejović, poslanica DPS-a, koja je za tu svrhu iz skupštinskog budžeta potrošila 171 euro. Ona je samo jednom išla na službeni put u inostranstvo tokom prošle godine, i to na Parlamentarni odbor EU i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje POSP u Strazbur.

Navedeni troškovi putovanja odnose se na period od 1. januara do 13. decembra prošle godine.

Brajović najčešće putovao, najmanje trošio

Predsjednik parlamenta Ivan Brajović imao je najveći broj službenih putovanja 15, ali njegovi odlasci u inostranstvo su, u odnosu na kolege, najmanje koštali Skupštinu.

Njegovi troškovi iz budžeta Skupštine po osnovu međunarodnih putovanja iznosili su ukupno 1.964 eura. Brajovićevi službeni putevi, međutim, pojedinačno su koštali parlament ispod dvjesta eura, dok je samo put u Minsk na zasijedanje PS OEBS-a koštao 299 eura.

Pobjeda

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com