DA LI STE ZNALI? Kako je Fahreta Jahić postala Lepa Brena?! - Volim Podgoricu

DA LI STE ZNALI? Kako je Fahreta Jahić postala Lepa Brena?!

Pjevačica Lepa Brena je bez sumnje jedna od najvećih zvijezda bivše Jugoslavije, ali rijetko ko zna kako je od imena Fahreta dobila nadimak koji ju je proslavio.

Naime, ona “umjetničko ime” dobila još u srednjoj školi, 1975. godine, a za sve to je kriv njen košarkaški trener.

“U tom periodu počela sam aktivno da treniram košarku. Na košarkaškom terenu je i nastao moj današnji nadimak Brena. Nadimak mi je dao moj tadašnji košarkaški trener, Vlada Bajer. Treneru je bilo komplikovano da me doziva: “Fahreta, Fahreta!” Igrala sam centra ili beka. Moje koleginice bile su Mila, Kata… Sve neka kratka imena. I kaže on meni: “Ja ću tebe zvati Brena”. Ja kažem: “Ko je ta Brena?!” Kao prvo, glupo ime. Mislim, od svih imena koja su mogla biti ljepša”, otkrila je Brena u jednom intervju.

“U Bosni to je bio sinonim za lijepu djevojku. Uvijek sam voljela da se ističem, da se izborim za svoje mjesto pod suncem. Ma, bila sam kao šilo! Zato sam se i našla pod košem, s loptom u rukama. Tu je došao do izražaja i moj smisao za realnost. Shvatila sam da nisam dovoljno talentovana za košarku i da će uvijek biti boljih od mene, koje neću dostići. Kada me je kasnije Saša Popović pitao imam li neki nadimak, sjetila sam se tog događaja, i tako postala – Brena. Tokom gimnazijskih dana počela sam da pjevam po zabavama. Konačno sam shvatila da je scena moj teren”, ispričala je Brena.

Godine 1981. Milovan Ilić Minimaks ispred Brena dodao je i Lepa i tako je nastao nadimak pod kojim se pjevačica proslavila.

“Nisam voljela to Lepa jer nisam mislila da sam lijepa na taj način”, rekla je folk zvijezda.

SVET.RS

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com