Ulcinjani Rusa prevarili za 30.000? - Volim Podgoricu

Ulcinjani Rusa prevarili za 30.000?

Osnov­ni sud u Ul­ci­nju po­tvr­dio je op­tu­žni­cu Osnov­nog dr­žav­nog tu­ži­la­štva u tom gra­du pro­tiv R.M. i I.V. zbog kri­vič­nog dje­la pre­va­ra u sa­i­zvr­ši­la­štvu.
Pre­ma na­vo­di­ma op­tu­žni­ce, ta dvo­ji­ca Ul­ci­nja­na su ne­u­tvr­đe­nog da­na u to­ku ju­la 2015. go­di­ne, u Ul­ci­nju, do­ve­li u za­blu­du E.V.N. iz Ru­si­je.

Okri­vlje­ni R.M. pred­sta­vio se kao vla­snik ne­po­kret­no­sti ukup­ne po­vr­ši­ne 4.732 kva­drat­na me­tra, ko­je su se for­mal­no vo­di­le na I.V., i pred­lo­žio Ru­su da ih ku­pi, a za­tim su za­jed­no ubje­đi­va­li ošte­će­nog da je R.M. stvar­ni vla­snik pred­met­nih ne­po­kret­no­sti, da je nji­ho­va oba­ve­za da pred­met­ne ne­po­kret­no­sti oslo­bo­de te­re­ta hi­po­te­ke i da pre­ne­su pra­vo svo­ji­ne na ošte­će­nog.

Na­kon to­ga, Rus je u za­mje­nu za te ne­po­kret­no­sti pre­nio pra­vo svo­ji­ne nad svo­jim ne­po­kret­no­sti­ma na li­ca ko­ja je pred­lo­žio R.M., i to: svo­ji­nu na po­slov­nom pro­sto­ru u Pod­go­ri­ci u vri­jed­no­sti 63.700 eura pre­nio je na li­ce R.Z., svo­ji­nu na stam­be­nom pro­sto­ru u Do­brim vo­da­ma, u vri­jed­no­sti 125.000 eura, na li­ce R.T., svo­ji­nu na stam­be­nom pro­sto­ru u Do­brim vo­da­ma u vri­jed­no­sti 83.000 eura pre­nio je na li­ce K.N., a svo­ji­nu na bro­du, vri­jed­no­sti 20.000, pre­nio je na li­ce Lj.Lj.
Na­kon što je pre­nio svo­ji­nu na na­ve­de­na li­ca, R.M. i I.V. ni­je­su na ime Ru­sa pre­ni­je­li pra­vo svo­ji­ne na par­ce­la­ma u Ul­ci­nju, već su ga i da­lje dr­ža­li u za­blu­di da će is­po­što­va­ti do­go­vo­re­no i ti­me pri­ba­vi­li pro­tiv­prav­nu imo­vin­sku ko­rist ko­ja pre­la­zi iz­nos od 30.000, eura, a sve na šte­tu ošte­će­nog

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com