ALARMANTNO, CRNOGORCI SE BATINOM “OBRAČUNAVAJU” SA SLABIJIM POLOM : Na vrata Sigurne ženske kuće ZAKUCALO 400 žena - Volim Podgoricu

ALARMANTNO, CRNOGORCI SE BATINOM “OBRAČUNAVAJU” SA SLABIJIM POLOM : Na vrata Sigurne ženske kuće ZAKUCALO 400 žena

Ministarstvo unutrašnjih poslova formiraće Operativni tim za borbu protiv porodičnog nasilja, koji će raditi na utvrđivanju smjernica za postupanje i unapređenje rada i rezultata na prevenciji i suzbijanju tog problema.

U Sigurnoj ženskoj kući 400 žena našlo je sklonište, a sagovornici TVCG, poručuju da u borbi protiv nasilja nad ženama moraju da pomognu svi u društvu.

Nasilje nad ženama, fenomen je koji vjekovima traje i predstavlja jedan od najčešćih oblika kršenja ljudskih prava. Ne smije se tolerisati, poručuje ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić. Zato najavljuje da će suzbijanje te društvene pojave biti prioritet rada resora koji predvodi.

“Ja sam najavio formiranje Operativnog tima za borbu protiv nasilja u porodici, nad ženama i vršnjačkog nasilja. Taj tim sačinjavaće policajci koja se u okviru MUP-a , i UP bave tom problematikom, druge institucije, koje u fokusu imaju to pitanje, civilni sector”, kazao je Nuhodžić.

“Da se razbiju stereotipi kod onih koji trebaju da primjenjuju zakone, da se žrtva stavi u centar i da zajedno svi pomognemo da niko ne bude žrtva zbog toga što je neko odlučio da bude nasilan. Podržavam napore MUP-a i UP”, kazala je predsjednica skupštinskog Odbora za rodnu ravnopravnost Nada Drobnjak.

“Najveći problem nam je sklonište koje je neadekvatno i malog kapaciteta. Nama već nedostaje sigurniji prostor nego što ga mi imamo, a to znači da imamo teških i stresnih I opasnih situacija”, navela je direktorica Sigurne kuće Ljiljana Raičević.

Pored prostornih imaju i finansijskih problema. Raičević naglašava da su im troškovi veliki, zato će od opštine, kaže, tražiti da ih finasira.

 

1 komentar

  1. It’s an extremely amazing powerful resource that you’re offering and you just provide it away cost-free!! I that can compare with discovering websites ones understand the particular in providing you with fantastic learning resource for zero cost. We truly dearly loved examining this blog. Have fun here!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com