Home / NOVOSTI / Hronika / UHAPŠEN BOŽIDAR J.: Naoružan prijetio da će zgradu dignuti u vazduh
Ilustracija

UHAPŠEN BOŽIDAR J.: Naoružan prijetio da će zgradu dignuti u vazduh

Posle dvočasovne drame i usjpeha policijskih pregovora, muškarac Božidar J. (44), koji se jutros, na Badnji dan, zabarikadirao u haustoru zgrade na Vidikovcu u kojoj živi, predao se policiji.

Naoružan pištoljem i sa pancirom, prijetio je da će raznijeti zgradu u vidikovačkoj ulici Slavka Rodića broj 11.

Prema prvim i nezvaničnim informacijama, riječ je po Božidaru J, zvanom Boža Bilder i Kristofer, koji je zbog podebelog krivičnog dosijea od ranije poznat policiji.

On je već, podssetimo, robijao zbog pokušaja ubistva fudbalera, ali i iznude stanova i miliona.

Naime, odrobijao je 8 godina zatvora zbog pokušaja ubistva fudbalera Dragiše Binića. Po izlasku s robije zbog pokušaja ubistva Binića, braća Bogdanović su mu dala stan i novac. Bio je naoružan “magnumom 357”, koji mu je policija pronašla.

Kada je riječ o pokušaju ubistva Binića, analizom DNK utvrđeno je da tragovi krvi nađeni ispred kuće direktora FK Obilić Dragiše Binića, nakon pucnjave u noći između 16. i 17. maja 2004, odgovaraju Božidaru Joviću, koji je tada imao 31 godinu, Beograđaninu rodom iz Leskovca,  koji se iste noći, pogođen sa dva hica, pojavio u KBC Zvezdara.

Binić je tada na njega pucao u nužnoj odbrani.

 

Biniću je te noći, dok je parkirao ‘porše kabrio’ u Ulici 111 nova 11 u naselju Višnjička banja, pritrčao mladić sa fantomkom na glavi i pištoljem u ruci. Binić je, primetivši ga, zalegao ispred automobila. Napadač je tada u pravcu bivšeg asa FK Crvena zvezda ispalio nekoliko hitaca, koji su srećom završili u ‘poršeu’. Binić je tada zapucao ka napadaču koji je pobjegao niz ulicu.

Policija je odmah izašla na uviđaj i na osnovu tragova utvrdila da je napadač imao još jednog saučesnika. Tri sata kasnije, u KBC Zvezdara pojavio se mladić pogođen sa dva hica u grudi. Obaviještena je policija, koja je odmah pretpostavila da je on napadač koji je ranjen u vatrenom okršaju u Višnjičkoj banji. Urađena je analiza krvne grupe, a zatim i DNK, kojim je potvrđeno da je Jović učestvovao u pucnjavi.

 

(Kurir.rs)

Check Also

Đukanović otvorio “Crnogorsku kuću” u Argentini

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *