OVE SVJETSKE ZVIJEZDE SLAVE 7. JANUAR: Tom Henks i Naomi zbog ljubavi se odrekli svoje vjere - Volim Podgoricu

OVE SVJETSKE ZVIJEZDE SLAVE 7. JANUAR: Tom Henks i Naomi zbog ljubavi se odrekli svoje vjere

Glumac je prešao u pravoslavlje zbog supruge koja je bugarskog i grčkog porijekla, dok je manekenka zbog muža postala pripadnik Ruske pravoslavne crkve

 Mnogi ne znaju da veliki broj holivudskih zvijezda slavi pravoslavni Božić po svim običajima koje su naslijedili od porodice ili su se odrekli katoličanstva zbog emotivnih partnera.

Među njima su glumačke legende poput Toma Henksa, Džejmsa Belušija, Kristijana Bejla i Dženifer Aniston.

Anistonova je naslijedila pravoslavnu vjeru od oca Džona, koji je rođen na Kipru kao Janis Anastasakis, dok se Henks odrekao katoličanstva zbog supruge Rite Vilson, koja je bugarsko-grčkog porijekla. Oni najradosniji hrišćanski praznik obilježavaju 25. decembra.

– Kad odlučite da se vjenčate s nekim i imate djecu, onda morate da riješite i kakvo duhovno nasleđe ostavljate toj djeci – rekao je jednom prilikom glumac, koji se 1988. vjenčao u istoj crkvi u kojoj je krštena njegova supruga, a obred su prošla i dvojica njihovih sinova.

FOTO: PROFIMEDIA

Poput svog kolege, i Kristijan Bejl prešao je u pravoslavlje kad se oženio američkom manekenkom srpskog porijekla Sibi Blažić, te oni prave gozbu 7. januara.

Slavna manekenka Naomi Kembel slavi naš Božić, a na taj korak se odlučila takođe iz ljubavi. Ona je postala pripadnik Ruske pravoslavne crkve zbog ruskog tajkuna Vladislava Doronjina.

Vjerovali ili ne, najpoznatija svjetska starleta Kim Kardašijan pravi gozbu 6. januara jer je, iako rođena u Los Anđelesu, porijeklom Jermenka te oni slave Božić dan ranije.

FOTO: PROFIMEDIA

volimpodgoricu.me/kurir.rs/Priredila M. C. – Foto: Profimedia; Reuters

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com