PODGORIČNINA NAPALO VIŠE PASA: Za ujed će dobiti 700 eura - Volim Podgoricu

PODGORIČNINA NAPALO VIŠE PASA: Za ujed će dobiti 700 eura

Preduzeće Čistoća i Glavni grad moraće da plate 700 eura Podgoričaninu D.B. radi naknade štete koju je pretrpio jer ga je 19. oktobra 2016. godine napalo više pasa lutalica, a jedan ugrizao.

Presudu je donio Viši sud potvrđujući odluku prvostepenog organa koji je dosudio da se Podgoričaninu isplati 700 eura od čega 300 eura na ime pretrpljenih fizičkih bolova, a 400 eura na ime pretrpljenog straha.

Protiv presude Osnovnog suda, žalbe su predali i Čistoća i Glavni grad ali su one odbijene.

“Prvostepeni sud je pravilno odlučio kada je obavezao tužene da tužiocu solidarno naknade štetu koju je pretrpio 19. oktobra 2016. godine, kada su ga napali vi še pasa lutalica, od kojih ga je jedan ugrizao u predjelu lijeve potkoljenice. U postupku su saslušani svjedoci očevici, koji su potvrdili da je tužioca ujeo pas lutalica. Takođe, sud je pravilno odlučio o postojanju odgovornosti tuženih. Prema takvom stanju u spisima ovaj sud je našao da je prvostepenu presudu valjalo potvrditi, a žalbe tuženih odbiti kao neosnovane”, piše u presudi koju je potpisala Verica Sekulić, presjednik vijeća sudija Višeg suda.

DAN

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com