POKUŠAO DA UBIJE SUGRAĐANE: Slavko Minić će morati da robija! - Volim Podgoricu

POKUŠAO DA UBIJE SUGRAĐANE: Slavko Minić će morati da robija!

 Bje­lo­po­ljac Slav­ko Mi­nić (51) osu­đen je na tri go­di­ne i pet mje­se­ci za­tvo­ra zbog iz­vr­še­nja kri­vič­nog dje­la te­ško ubi­stvo u po­ku­ša­ju. Pre­su­du je iz­re­klo vi­je­će su­di­je bje­lo­polj­skog Vi­šeg su­da Šef­ki­je Đe­še­vi­ća. 

U op­tu­žni­ci se na­vo­di da je Mi­nić ne­u­tvr­đe­nog da­na u ju­lu mje­se­cu 2016. go­di­ne, na pla­ni­ni Bje­la­si­ci, u re­jo­nu Gor­nji Pri­boj, op­šti­na Bi­je­lo Po­lje, u na­mje­ri da li­ši ži­vo­ta Mi­la­na Ce­ro­vi­ća, uzeo ključ od vi­ken­di­ce za ko­ju je znao da je vla­sni­štvo Ce­ro­vi­ća i To­mi­sla­va Vo­ji­no­vi­ća. Sa unu­tra­šnjeg di­je­la vra­ta ve­zao je ruč­nu bom­bu M 75 i i na­pra­vio tzv. mi­nu iz­ne­na­đe­nja. Bio je svje­stan da je bom­ba ve­li­ke ra­zor­ne mo­ći i da mo­že do­ći do li­še­nja ži­vo­ta ne­kog li­ca ko­je ula­zi u ko­li­bu. Ošte­će­ni Lu­ka Vo­ji­no­vić i Bo­ško Ra­do­njić su 24.7.2016. go­di­ne do­šli do ko­li­be.

Kad su otvo­ri­li vra­ta, do­šlo je do ak­ti­vi­ra­nja bom­be i tom pri­li­kom su Vo­ji­no­vić i Ra­do­njić za­do­bi­li la­ke tje­le­sne po­vre­de od ge­le­ra. Mi­ni­ću je sta­vlje­no na te­ret i da je neo­vla­šće­no dr­žao po­lu­a­u­to­mat­sku pu­šku ka­li­bra 7,62 mm i 20 ko­ma­da mu­ni­ci­je.

Kao olak­ša­va­ju­će okol­no­sti sud je uzeo u ob­zir Mi­ni­će­ve lič­ne i po­ro­dič­ne pri­li­ke, da je raz­ve­den i otac še­sto­ro dje­ce, od ko­jih tro­je ma­lo­ljet­no, dok je ote­ža­va­ju­ća okol­nost po­bu­da zbog ko­jih je iz­vr­še­no dje­lo. 

Su­di­ja Đe­še­vić je ka­zao da je sud uvje­ren da je iz­re­če­na ka­zna za­tvo­ra sra­zmjer­na te­ži­ni kri­vič­nog dje­la, ste­pe­nu kri­vič­no­prav­ne od­go­vor­no­sti op­tu­že­nog i na­sta­lim po­sle­di­ca­ma. 

– Ovom ka­znom će se ostva­ri­ti po­seb­na svr­ha ka­žnja­va­nja i uti­ca­će da op­tu­že­ni ubu­du­će ne vr­ši kri­vič­na dje­la. Ova ka­zna je od­go­va­ra­ju­ća i sa aspek­ta spe­ci­jal­ne i ge­ne­ral­ne pre­ven­ci­je – na­veo je su­di­ja Đe­še­vić u obra­zlo­že­nju.

DAN

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com