SRPSKA SLAVI SVOJ DAN! Dodik: 9. januar je istorijski datum za slobodu srpskog naroda! - Volim Podgoricu

SRPSKA SLAVI SVOJ DAN! Dodik: 9. januar je istorijski datum za slobodu srpskog naroda!

U Banjaluci će se danas održati niz manifestacija kojim se obilježava 9. januar, Dan RS, među kojima su i svečani defile, Svečana akademija i prijem u Predsjedništvu RS.

 Dodik je naglasio da je Srpska država jer ima teritoriju, narod, demokratsku vlast, pokazala se kao ekonomski i politički održiva, poštuje međunarodne standarde i ugovore i jedino što nema-je mjesto u UN.

“Veoma je važno da obilježimo 9. januar koji je istorijski datum od značaja za slobodu srpskog naroda na ovim prostorima. Srpska je nastala voljom srpskog naroda koji poštuje i druge narode koji ovde žive”, istakao je Dodik.

Vladu Srbije na obilježavanju Dana Republike Srpske danas će u Banjaluci predstavljati potpredsjednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Proslavi će prisustvovati i ministar odbrane Aleksandar Vulin, saopĹĄtio je kabinet ministra odbrane, u kojem se navodi da će Vulin u Predsjedničkoj palati prisustvovati dodjeli odlikovanja Tomislavu Nikoliću.

Nikolić koji je prisustvovao obeležavanju prošle godine kao predsjednik Srbije, biće u Banjaluci i ove godine, a biće mu uručen Orden Republike Srpske na lenti.

Povodom Dana Republike juče su na groblju “Sveti Pantelija” u Banjaluci položeni vijenci na Spomenik palim borcima Vojske Republike Srpske.

Ministarstvo unutrašnjih poslova RS saopštilo je juče da preduzima pojačane bezbjednosne mjere povodom proslave 9. januara i pozvalo sve građane da Dan Republike proslave u miru i dostojanstveno.

 

Srpska 9. januar spremno dočekuje, proslavu obezbeđuje 700 policajaca

 

Sve je spremno za obilježavanje Dana Republike Srpske. Za 26. rođendan su se pripremali gotovo svi – od pripadnika MUP, učesnika svečane akademije, pa do građana. Misija je svima ista – 9. januar proslaviti ponosno i dostojanstveno.

Baš kako glasi i slogan obilježavanja Dana Republike, pripadnici MUP svečanim su korakom uvježbavali defile. Iako je riječ samo o probi, brojni građani pratili su ih u glavnoj banjalučkoj ulici.

 

Kurir.rs/ RTRS/ Tanjug

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com