Budućnost slavila u još jednom derbiju: “Plavi” savladali Cedevitu u Zagrebu - Volim Podgoricu

Budućnost slavila u još jednom derbiju: “Plavi” savladali Cedevitu u Zagrebu

Budućnost je napravila ogroman, možda i presudan korak ka plasmanu u četvrtfinale Evrokupa – „plavi“ su napravili brejk u Zagrebu, savladali Cedevitu 78:75 u drugom kolu grupe K.

Podgorički sastav ima polovičan skor poslije dva kola, kao i italijanski Trento, dok je Cedevita poražena drugi put. Lokomotiva ima maksimalan učinak.

Izabranici Aleksandra Džikića još jednom su pokazali da su prava grupa, tim sa karakterom, a što je još važnije uradili su to protiv ekipe, koja im je rival i za prvo mjesto u ABA ligi.

Samo pravi tim može da „zaboravi“ loših 20 minuta, da se maestralno vrati iz dvocifrenog minusa, svega 48 sati nakon naporne i velike pobjede nad Crvenom zvedom…

Nakon prvih 20 minuta nije se mogao naslutiti takav epilog. Od početka meča Cedevita je bila u boljem ritmu. Nije blistala, daleko od toga, već je Budućnost bila daleko ispod nivoa koji je držala u dosadašnjem dijelu sezone.

 

„Plavi“ su u ponedjeljak imali ludu šutersku noć protiv Zvezde, a u prvom dijelu meča promašivali previše. U prvom poluvremenu pogodili su 12 od 36 šuteva iz igre, uz pet neiskorištenih zicera. Jedini raspoloženi napadač bio je Sead Šehović (10 poena)

Domaćin je, zbog toga, konstantno imao prednost, maksimalnu 11 poena…

 

Budućnost je u trećoj četvrtini uspjela prvo da se stabilizuje u odbrani, a zatim i da se razgoropadi u napadu.

Proradio je Kajl Gibson, Sead Šehović nastavio u dobrom ritmu, pa su četiri i po minuta prije kraja tog perioda gosti prišli na minus jedan (50:49), a minut kasnije, trojkom američkog beka, prvi put i poveli – 54:53.

Budućnost je od četiri poena zaostatka (53:49), za manje od tri minuta serijom 11:0 došla do prednosti od sedam poena 60:53.

Treću četvrtinu Budućnost je dobila rezultatom 29:13!

 

Prednost koju su stekli preokretom, gosti su čuvali do sredine posljednjeg perioda, a kada je Danilo Nikolić pogodio trojku za 11 razlike (71:60), izgledalo je da je sve gotovo…

Nikols je, međutim, vratio Cedevitu u igru, Ukić 33 sekunde prije kraja uveo meč u neizvjestan finiš (73:76).

Gordić je izgubio loptu, ali se Marfi spetljao u napadu, faulirao Gibsona, koji je jednom bio precizan sa penala (77:73).

Musa je uzvratio, a Kajl Lendri pogodio jednom za 78:75, da bi Musa izgubio posljednju loptu i šansu za produžetke.

Budućnost u narednom kolu dočekuje Trento, Cedevita gostuje Lokomotivi.

Nemanja Gordić bio je najefikasniji sa 18 poena, Kajl Gibson i Sead Šehović postigli su po 16.

U timu Cedevite 14 poena Džanana Muse, 13 Andrije Stipanovića.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com