PODGORICA: Stanari reagovali na izjavu Petra Đurišića: Dali smo 13.000 eura za struju - Volim Podgoricu

PODGORICA: Stanari reagovali na izjavu Petra Đurišića: Dali smo 13.000 eura za struju

Nije istina da je preduzeće “Katel”, odnosno Petar Đurišić, platio 13 hiljada eura za struju, već su svaki cent od te cifre uplatili stanari zgrade, navodi se u reagovanju grupe stanara zgrade “Katela” na Bulevaru Pera Ćetkovića na Starom aerodromu na tekst “Stanari nisu plaćali struju” objavljen u prekjučerašnjim “Vijestima”.

Stanari su istakli da su oni sami pokrenuli proceduru za priključenje struje, a da bi Đurišić trebalo da, “što bi bilo moralno, ljudski i pošteno, da prihvati dug za struju, jer nijednim gestom i potezom, a ni materijalno nije obeštetio stanare.”

Oni su dostavili “Vijestima” uplatnice za struju, a koju su kako navode, plaćali na pretplatni broj gradilišnog priključka.

“Đurišić, odnosno ‘Katel’, nije mogao da plaća struju, jer mu je račun u blokadi preko deset godina”, naglasili su stanari.

Objasnili su da je zgrada trebalo da bude završena 2008. i da se te godine usele, prema kupoprodajnom ugovoru sa “Katelom”.

“Kako to nije ispoštovao i probijeni su svi mogući rokovi, stanari su se prije tri godine počeli organizovati da sami završavaju ono što investitor nije uradio. Prvo smo priključili vodu o našem trošku, a to nas je koštalo oko 8 hiljada eura. Istine radi, da ne bude da smo kao Đurišić i dajemo lažne informacije, investitor je za vodu dao 500 eura od cijelog iznosa”, navodi se u reagovanju.

Stanari su, kako su naveli, nemajući srtpljenja i novca za podstanarski život i ne dobijajući nikakvu nadoknadu od investitora, bili primorani da se usele u zgradu i da koriste struju sa gradilišta zgrade.

“Đurišić je mnogim stanarima obećavao da će on plaćati taj trošak za struju, što je i logično i moralno bi bilo s njegove strane da je preuzeo. Stanari su se nakon više iskjučenja struje zbog neplaćanja gradilišne struje, organizovali i krenuli u proces priključenja struje od trafo-stanice do zgrade”, naglasili su ogorčeni stanari.

Objasnili su da su stanari svakog od ulaza, kupili kabl za struju od trafo-stanice do ulaza.

“Angažovali smo radnike za kopanje, a cijela investicija je stanare koštala 3.500 – 4.000 eura po ulazu, a investitor nije dao ni centa, a nije ni obezbijedio potrebnu papirologiju”, navode stanari.

Istakli su da su proceduru za priključenje struje u dva ulaza, od tri u kojima trenutno nema struje, pokrenuli oni, ali da je Zakon takav pa su morali Đurišiću da traže da on podnese zahtjev, jer to može samo investitor da uradi.

“Na struju sa gradilišnog priključka nijesu mogli da rade jaki potrošači, kao što su radijatori, klime…”, navode stanari.

Stanari tri ulaza pomenute zgrade su bez struje od 19. decembra, jer je Elektroprivreda isključila napajanje sa priključka za gradilište zbog duga. Vlasnik firme „Katel“ Petar Đurišić je kazao da su stanari trošili struje koliko im je trebalo, a nijesu je plaćali redovno. On je istakao da je njegova firma za struju do sada izdvojila oko 13.000 eura.

Posljednji put su, kako je naveo, 26.10.2017. godine uplatili 1.800 eura .

 (Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com