Centar za socijalni rad nakon smrti djevojčice: Nismo napravili propust - Volim Podgoricu

Centar za socijalni rad nakon smrti djevojčice: Nismo napravili propust

Nakon smrti djevojčiče, oglasio se Centar za socijalni rad Glavnog grada koji je izrazio žaljenje zbog smrti male Jelene Bogavac.

Porodica Marijane Bogavac, potvrđeno je iz Centra, bila je korisnik prava na materijalno obezbjedjenje  u periodu od 01.07.2000. godine do 01.11.2002. godine i u periodu od 01.07.2007. godine do 01.03.2010. godine, kao potpuna porodica.

“Nakon tog perioda, intervju sa supružnicima je obavljen dana 22.12.2015. godine, kojom prilikom je utvrdjeno da porodica ne ispunjava uslov za materijalno obezbjedjenje jer se suprug tada nije nalazio na evidenciji Zavoda za zapošljavanje.

Počev od 01.01.2016. godine, M.B. je ostvarila naknadu po osnovu rodjenja troje i više djece, u iznosu od 192 eura. Nakon ukidanja naknade, 30.06.2017. godine, M.B. nije podnosila zahtjev za ostvarivanje prava na materijalno obezbjedjenje kod ovog Centra, već je uložila žalbu na ukidanje prava na naknadu po osnovu rodjenja troje ili više djece”, saopšteno je iz Centra.

U periodu dok je porodica bila korisnik prava na materijalno obezbjedjenje, Marijana Bogavac je, tvrde u Centru, živjela zajedno sa suprugom koji je doprinosio izdržavanju porodice obavljanjem odredjenih poslova.

“Porodica M.B. nema riješeno stambeno pitanje, već živi u svojstvu podstanara i plaća kiriju u iznosu od 120 eura. Stan u kojem živi porodica je dvosoban, opremljen je neophodnim pokućstvom, ima struju i vodu, sanitarni čvor i uslovan je za život. U posljednje vrijeme, u stanu M.B. je živjela i njena sestra sa kćerkama. Radi izdržavanja porodice, prema informacijama dobijenim od bliskih srodnika, M.B. obavlja dva posla, a korisnici su i obroka koji obezbjedjuje NVO ,,Narodna kuhinja” pri Hramu. Suprug se nalazi na radu u inostranstvu i u kontaktu je sa porodicom”, dodaje se u saopštenju Centra za socijalni rad.

“Krajem septembra 2017. godine, Marijana Bogavac je podnijela zahtjev za jednokratnu novčanu pomoć, nakon čega je urađen nalaz i mišljenje o opravdanosti ovog zahtjeva, i donijeto rješenje o priznavanju prava na pomoć, medjutim, nije isplaćena jer Marijana ova sredstva još nije podigla sa blagajne Centra”

Centar za socijalni rad preduzima mjere i radnje iz svoje nadležnosti po osnovu prijava od strane gradjana, obrazovnih, zdravstvenih i drugih institucija.

“Uvidom u dokumentaciju, mišljenja smo da Centar za socijalni rad nije napravio propust u svom postupanju prema navedenoj porodici i još jednom izražavamo žaljenje zbog tragedije koja je zadesila ovu porodicu. Centar za socijalni rad će i dalje preduzimati mjere iz domena svoje nadležnosti prema ovoj porodici, a pružaće i pomoć i podršku u vršenju roditeljskog prava u najboljem interesu djece.

Takodje napominjemo da zbog zaštite privatnosti porodice i prava djeteta, Centar za socijalni rad ne može iznijeti u javnost sve raspoložive informacije koje ima o ovoj porodici”, zaključuje se u saopštenju.

 (Antena M)

1 komentar

  1. An interesting discussion might be priced at comment. I believe that you simply write regarding this topic, it will not be described as a taboo subject but typically consumers are inadequate to chat on such topics. An additional. Cheers

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com