EVO KAKO DA POTPIŠETE PETICIJU: Zbog smrti djevojčice građani traže smjenu ministra Purišića - Volim Podgoricu

EVO KAKO DA POTPIŠETE PETICIJU: Zbog smrti djevojčice građani traže smjenu ministra Purišića  

Grupa građana pripremila je peticiju za smjenu ministra rada i socijalnog staranja Kemala Purišića, povodom smrti dvogodišnje Jelene iz Podgorice, saznaje CdM.

  PETICIJU MOŽETE OVDJE POTPISATI

Grupa građana koju sačinjavaju predstavnici civilnog sektora i slobodni intelektualci ističu da ih je iznenadna smrt djevojčice duboko potresla, kao ljude, kao roditelje i kao građane ove zemlje.

“Usljed nemaštine i nebrige države, ukidanja jedinog izvora primanja samohrane majke Marijane, kao i loših i teških životnih uslova, dječiji život je prerano ugašen. Za ovu tragediju je odgovorna država, odnosno Ministarstvo rada i socijalnog staranja koje je ovu porodicu ostavilo bez ikakve zaštite i pomoći”, navodi se u peticiji u koju je CdM imao uvid.

Marijana Bogavac je sa svoje tri ćerke mjesecima živjela u lošim uslovima, bez struje i vode, te je za hranu i pomoć zavisila od Banke hrane i dobre volje i donacija njenih sugrađana.

“Cjelokupnu situaciju je dodatno otežavala i činjenica da je Jelena rođena sa dijabetesom i da se o njenom zdravlju moralo dodatno voditi računa. To na žalost nije bilo moguće jer porodica nije imala ni osnovne uslove za život, te da su tri mjeseca čekali na rješenje Ministarstva o pomoći bilo kakve vrste”, navodi se u peticiji.

Sramotno je, ističu oni, da u 2018. godini dijete od dvije godine premine od posljedica dijabetesa.

“Nedopustivo je da u 2018. godini djeca u Crnoj Gori umiru od nemaštine i gladi. Država, koja mora da štiti sve svoje građane, je ozbiljno zakazala. Administracija jednog neefikasnog i nezainteresovanog ministarstva je odgovorna za tragičnu smrt djeteta. Mi, građani i građanke ove zemlje, ne smijemo ovo da dopustimo!”, navode oni.

Jasno poručuju-poražavajuća je činjenica da najmanje 90 odsto samohranih majki nije moglo svoju djecu da prehrani i obuče bez pomoći i donacija Banke hrane i sličnih organizacija.

“U svim tim slučajevima, sistem je ostao slijep za probleme najugroženijih i najranjivijih grupa – djece i samohranih roditelja bez socijalne zaštite. Država i Ministarstvo rada i socijalnog staranja moraju preuzmu odgovornost za svoj nemar i konačno krenu da rade svoj posao. Stoga vas sve pozivam da podržite inicjativu za mjesnu ministra Kemala Purišića, koja ima za cilj da natjera ovo ministarstvo i sve druge institucije da preuzmu odgovornost za svoja (ne)djela”, navodi se u peticiji.

Da li će podnijeti ostavku Purišić će kazati nakon sjednice Vlade.

A građani koji žele pomoći Marijani to mogu učiniti uplatom na žiro ra­čun broj 550-0100400472240-31 na ime Marijane Bogavac.

www.cdm.me

1 komentar

  1. Nije kriv Kemal Purišić nego njegovi najbliži saradnici, diektori direktorata i savjetnici. U Ministarstvu rada i socijalnog staranja Crne Gore Ministri se postavljaju o smjenjuju ali su pomiočnici i savjetnici doživotni. Naime izričito je rrečeno Kemalu Purišiću da se kao Ministar iz redova Bošnjačke stranke ništa ne pita, da samo figurira u ulozi ministra i da nema nikakva prava da se miješa u rad i kadrovsku politiku Centara za socijalni rad. U ovim ustanovama sve drugo se radi osim socijalne zaštite građana. Pogledajte liste zaposlenih. Svi koji su dobili poslove su pripadnici DPS – ili su đeca visokih funkcionera, kume, rođake, ljubanice pomoćnika i direktora direktorata i slično. U tiim mahinacijama prednjače Centi za socijalni rad Podgorica, Nikšić i Danilovgrad. Od ova tri Centra će kad – tad da zasmrdi Crna Gora. Najveći mahinatori i hohštapleri u ovom Ministarstvu su Dragan Đukanović, njegova žena Budimirka rođena Ognjenović koja radi sa njime u istom Miinistarstvu, njegove svastike koje rade po istom pitanju u Nikšiću, Goran Kuševija – Direktor Direktorata rada i socijalnog staranja, njegove izabrane ljubavnice koje je doveo da rade u ovom Ministarstvu (žalosno je napisati njihova imena, jer su to mlade neudate žene – bile su većinom prisiljene) ima ih dosta i po Centrma za socijalni rad. Dragann i Goran su pravili orgije sa njima po Ivanovim koritima. Glavni makroi koji im pivode ve djevojke su direktorica Centra za socijalni rad Ana Stijepović – bratanica Miga Stijepovića, direktorica Centra za socijalni rad Danilovgrad koja slijepo izvršava naređenja Zorice Kovačević i koja je počinila sijaset krivičnih djela zajedno sa g-đom Kovačević. Treća osoba pored Dragana i Gorana je i Ivan Mitović bivši predsjednik Sindikata rada i socijalnog stranja, pa zbog sindikalnih zasluga kojim je štitio interese DPS umjesto radničke interese. Kao napredni Junger-mladinac je nakon ove funkcije naimenovan za direktora Centra za socijalni rad Nikšić. Ovih dana je izabran za Predsjednika DPS u Nikšiću. Ova osoba predstavlja zastid za svakog poštenog čovjeka. Pošteni ljudi su u zapećku i živi se ne čuju, doživljavaju razna šikaniranja. Njima treba zaštita. Ako želiš da se žališ to možeš da uradiš kod zaštitnika za ljudska prava Crnovršanina, kad tamo kao i kod Kemala Njegova pomoćnica Snežana Mijušković koja je iz Nikšića i dovela bandu kojja hara socijalom, žena neudata, za zasluge dobila tri stana. Njen brat Nenad Mijuškovićć je trenutno predsednik Sindikata rada i socijalnog staranja. Očekuje neko direktorsko mjesto. Eto ko je odgovoran za smrt ovog djeteta. Iz pomenutih razloga ostavite na miru Kemala Purišiića , on se u Ministarstvu rada i socijalnog staranja pita “kao buva sa gaćama”.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com