Klipersi bolji od Voriorsa: Durent ušao u istoriju, ali mu je Vilijams ukrao šou - Volim Podgoricu

Klipersi bolji od Voriorsa: Durent ušao u istoriju, ali mu je Vilijams ukrao šou

U najzanimljivijem meču odigranom prethodne večeri u NBA ligi, košarkaši Los Anđeles Klipersa pobijedili su kao gosti aktuelnog šampiona Golden Stejt Voriorse sa 125:106.

Klipersi su ovom pobjedom prekinuli niz od pet uzastopnih pobjeda Voriorsa.

U redovima Golden Stejta, Kevin Durent je sa 40 poena bio briljantan, ali je bek Klipersa Lu Vilijams bio bolji – postigao je 50 poena.

Vilijams je u meču u kome je ostvario rekord karijere, čak 27 poena postigao u trećoj četvrtini i bio je najzaslužniji za prvu pobjedu Klipersa nad Voriorsima nakon više od tri godine.

Iz igre je pogodio 16 od 27 šuteva, od čega osam trojki iz 16 pokušaja, dok je slobodna bacanja pogađao bez greške – 10 od 10.

Vilijams je imao i dva skoka i sedam asistencija.

Igrač Klipersa je ovim nastupom ukrao šou Durentu koji je na ovom meču ušao u istoriju jer je postao 44. igrač u istoriji najkvalitetnije košarkaške lige na svijetu koji je u postigao 20.000 poena.

Tajron Volas je kod Klipersa bio dobar sa 22 poena, Deandre Džordan je zabilježio dabl – dabl sa 10 poena i 12 skokova, dok srpski reprezentativac Miloš Teodosić nije igrao.

Kod Golden Stejta je pored Durenta jedini igrač sa dvocifrenim učinkom bio Zaza Pačulija koji je ubacio 12 poena, dok je Drejmond Grin za 29 minuta na terenu ubacio samo sedam poena, ali je imao 10 skokova.

Ekipe su se do sredine druge četvrtine smjenjivale u vođstvu, Golden Stejt je bio nešto bolji do sredine treće četvrtine, ali nije uspijevao da dođe do prednosti veće od devet poena. Klipersi su to iskoristili i prelomili meč, a od trenutka kada su prešli u vođstvo u trećoj dionici prednost nisu ispuštali. Najveća prednost koju su Klipersi imali u ovom meču bila je 20 poena.

Košarkaši Atlante pobijedili su u gostima savladali Denver sa 110:97, a srpski igrač Nikola Jokić odigrao je solidan meč u redovima poraženog tima.

Najslabija ekipa Istočne konferencije NBA lige je ovim trijumfom prekinula niz od 10 uzastopnih poraza na gostujućem terenu i upisala tek 11. pobjedu od početka sezone.

Denis Šroder je bio najefikasniji u pobjedničkom timu sa 19 poena, a dodao je i 10 asistencija za “dabl-dabl” učinak.

U Denveru je najbolji bio Geri Haris sa 25 poena. Jokić je na terenu proveo 32 minuta i za to vrijeme je postigao devet poena i zabilježio 12 skokova, sedam asistencija, dvije ukradene lopte i tri blokade.

Košarkaši Minesote su na svom parketu pobijedili Oklahomu sa 104:88.

Džimi Batler je u pobjedi Minesote postigao 26 poena, uhvatio sedam lopti i upisao osam asistencija. Endrju Vigins je dodao 19, a Karl Entoni Tauns poen manje. Srpski košarkaš Nemanja Bjelica je odigrao devet minuta i ubacio tri poena, uz četiri skoka.

Oklahomi nije pomogla ni dobra partija Rasela Vestbruka koji je meč završio sa “dabl-dabl” učinkom od 38 poena i 10 uspješnih dodavanja.

Minesoti je ovo bila treća uzastopna pobjeda, a deseta u posljednjih 13 utakmica.

Košarkaši Detroita pobijedili su u gostima Bruklin sa 114:80.

Najbolji u pobjedničkom timu bio je Andre Dramond sa 22 poena i 20 skokova, dok je Tobajas Haris takođe ubacio 22 poena. Boban Marjanović je za osam minuta u igri ubacio dva poena uz jednu blokadu.

Na drugoj strani, najefikasniji je bio Alen Krab sa 20 poena.

Ostali rezultati:

Milvoki-Orlando 110:103 (Vučević nije igrao)

Šarlot-Dalas 111:15

Indijana-Majami 106:114

Vašington-Juta 104:107

Nju Jork-Čikago 119:122 (nakon produžetka)

Hjuston-Portland 121:112

Memfis-Nju Orleans 105:102

Vijesti/Beta

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com